28 Şubat 2010 Pazar

Alexsandro de Souza

Kötü şeylerden ben bahsetmeyeceğim. Sadece Alex'in muhteşem vuruşu söz konusu.

Hani Hagi-Alex kıyası yapılırken Hagi'nin UEFA kupası sahibi olduğundan bir adım öne koyarlar ya. Hagi ile birlikte oynayan futbolcular Alex ile birlikte oynasa o zaman bu kıyası yapmak daha mantıklı olurdu. Zira Alex'in yanında Guiza, arkasında Bilica, Selçuk, Deniz Barış, Baroni gibi adamlar oynamakta zaman zaman.

Bu adamları (özellikle arkada görev yapanları) Galatasaray'ın 2000 model kadrosuna anca rotasyon elemanı yaparsınız Türkiye Kupası ilk tur maçlarında oynarlar.

İşte o muhteşem vuruş:


4 yorum:

SirEvo dedi ki...

Güzel yaklaşmışsın, gol de süper ama ne olursa olsun bir Beşiktaşlı olsam da Hagi'nin yeri bambaşka... :))

Eren dedi ki...

Alex muhtesem bir oyuncu, belki Turkiye'ye gelmis gecmis en yetenekli adam. Ancak Hagi'nin olayi suydu... takim durdugu anda topu kendi sahasindan alip, itip kakip, garip calimlar atip karsi kaleye goturur, koseye takar, rakip takim da 'bu top ceza sahamiza ne zaman geldi' bakislari arasinda topu santraya gotururdu. Yani aslinda bence durum dediginin tam tersi, top rakip ceza sahasina yaklastirmadiginiz surece Alex'in size gol atma ihtimali cok da fazla degil. Hagi ise 50 metre top surup gol atabilir, veya 50 metreden tek vurusla gol yapabilir.

Alex ile Hagi'nin farki temelden kaynaklaniyor, biri muhtesem bir futbolcu, digeri basli basina bir takim.

Bay Kerahet dedi ki...

tamam da Alex'in forvet, Hagi'nin orta saha oyuncusu olması var.
Farklı tipte oyuncular. Galatasray'ın o zamanki kadrosu ile bugünkü fenerbahçe kadrosunu ortaya koy, ikisine de Alex'i ekle. Bakalım nasıl kocamaaaan bir fark çıkıyor. demek istediğim oydu.

Metonet dedi ki...

bence en önemli fark arkalardındaki adamların öneminin olmaması. Alex'in Anelka'ya, Appiah'a, Aurelio'ya ihtiyacı olabilir ama unutmayalım, Hagi arkasında Hakan Ünsal,Fatih Akyel,Arif gibi adamlarla almıştır o kupayı. Ha anelka appiah olsa daha iyi olurdu elbet ama bilica milica olsaydı da pek durum değişmezdi, saha içinde lider olabilmek durumu.
Alex'e gelince hayatında (liverpool'a falan gitmezse) muhtemelen hiçbir Avrupa Kupası olmayacak, zira olmasını da istemiyor muhtemel. Lille maçında kafa ile atmaya çalıştığı gol ve CL Chelsea maçında gol pozisyonunda geriye verdiği pasları göz önüne bi alalım.