15 Ocak 2010 Cuma

Öyle İhaleye Böyle Fatura




İhale gayet güzel bir anlaşma karşılığı gitti. Şimdi merak ettiğim Digiturk kullanıcılarını neler bekliyor.

Lig TV'ye zam gelir sürekli. Yanında Spormax'i de pazarlayacaklar bir de. Reklamlar artacaktır belki de. Maç boyu reklamlar sayesinde ekren küçülüp durur. Maç öncesi stad görüntülerinden umudumuz yok zaten, devre arasında da pek bir şey izleyemeyiz. Abuk subuk reklamlar girip durur. Bol bol ürün tanıtımı kısmetmiş bize n'apalım, arada maç da izleriz artık. Futbolun değeri kuruş artmıyor ancak ihale bedeli nasıl bu kadar artıyor ben anlamadım.

Neyse, bir Türk Futbolunun değeri yükseldi diyelim. Kazanan Türk futbolu olacak gibisinden temennilerimiz eksik olmasın.

Giren çıkan vatandaşa; kazanan Türk Futbolu. Ne güzel.

Üstteki çalışma bobiler'den murat_ata'ya ait. Alttaki ise gign isimli kullanıcının çalışması:



4 yorum:

M.T dedi ki...

Ben de diyorum ki; Lig TV fiyatları şimdikinden daha ucuz olacak. Az kişiye yüksek fiyat mı daha kârlıdır, yoksa çok kişiye düşük fiyat mı? Fiyatları aşağı çekmezlerse, asla o parayı amorti edemezler. Her evde bir Digiturk olması sadece Lig TV açısından değil, diğer tematik kanallar açısından da büyük getiri sağlayacaktır. Türkiye'nin ilk iletişim devi Turkcell akılcı bir planlama metoduyla şu an Türkiye'nin en büyük GSM operatörü konumunda. Aynı grup olduğunu düşünürsek ben bir sıkıntı olmayacağını ve bu ihale rakamının faturaya yansıyacağını düşünmüyorum. Haftada 4 maç verebilecek bir kanal için kimse o kadar yüksek rakamı ödemez.

Bay Kerahet dedi ki...

@ M.T.

dediğiniz şeyler gerçekten tutarlı ve kağıt üstünde mantıklı şeyler ancak Digiturk'u Turkcell'le kıyaslarsak aynı şeylerle karşılaşamayız.

Turkcell'in Vodafone, Avea gibi rakipleri var. Digiturk'un rakibi D-Smart belki ancak D-Smart henüz o kaliteye ulaşamdı. (evimizde ikisi de var ordan kıyaslıyorum)

Şimdi Turkcell numara taşımadan sonra deli gibi kampanyalara başladı; o da yeni aboneler için.
Abim ve ben Tcell faturalı hat kullanıyoruz. Aynı kampanyayı kullanıyoruz. O benden 20 tl daha fazla ödüyor. Çünkü ben yeni aboneyim o eski. Digiturk eğer indirimli fiyatlar yapacaksa yeni abonelere yapacak o da benim hiç işime yaramaz.

"Az kişiye yüksek fiyat mı daha kârlıdır, yoksa çok kişiye düşük fiyat mı?" diyorunuz, doğrudur. Ancak ben bu yaşımda alanında rakipsiz bir firmanın asla "çok kişiye düşük fiyat" çektiğini gördüğümü hatırlamıyorum.

İnşallah dediğiniz gibi olur ama pek umudum yok.

Erdem Karakuş dedi ki...

Güzel kardeşim gerçekten yanlış düşünüyorsun. 50 değil 100 lira yapsa kim alacak Lig TV'yi? Verdikleri ücret de bizden çıkacak falan değil, bu kadar basit düşünmeyin herşeyi. Müşteri memnuniyeti diye birşey var ortada. Bu paralar senden çıksa isyan edersin daha fazla para vermek istemez uzaklaşırsın. Adamlar da bunu biliyorlar pekala. Bir biz değiliz yani bu ihtimalleri düşünen, orada kocaman bir şirket var. Yüzlerce ihtimali hesaplıyorlar. Adamlar değişik seçenekler sunarlar sana. Sadece kendi takımının maçını izlersin, izlediğin kadar ödersin. Birşeyler olur mutlaka. Daha çok müşteri kazanmak için kampanyalar yaparlar.

Bay Kerahet dedi ki...

Ben de onu diyorum işte yeni alanlara bir indirim elbet yapacaklar. Ancak elinde Digiturk olanlara olan olacak.

Turkcell örneğinde verdiğim gibi yeni abonelere sonsuz fırsat, eskiler itiraz etmedikçe bol bol öderler.

Dıgıturk'ten bir yetkili de zaten "zammın" "şimdilik" sözkonusu olmadığını söylemiş. Zamanla göreceğiz.