28 Aralık 2009 Pazartesi

Euro 2016 ?


Trabzon neden yok deniyor. Ben daha vahim bir şey söyleyeyim mi? Şükrü Saracoğlu yok. Saraçoğlu, olur da 2016 alırsak, maç izleyebileceğimiz bir stadyum değil. Dünya'nın en demode Olimpiyat Stadyumu varken yok. Aynı 5 yıldıza sahip stadyum ikisi de. Aynı kategoride olması bence bu stada bir hakaret ama konu o değil. Saraçoğlu yok kazandığımızda.

Gelelim Trabzon'a. Trabzon neden yok, Konya neden var ile aynı cümlede sorulması gereken bir soru. Euro 2016 ne demek. Avrupa'dan gelen 4 tane ülkenin vatandaşlarının bir ülkenin turizmini etkilemesi demek. Konya bu turizmi kaldırabilir yerleşim bakımından. Lakin, şehir yapısı bunu kaldırabilecek mi sorusu sorulmalı. Akşama kadar gezip, tozacak, içecek, eğlenecek bir ülkenin vatandaşlarına karşı tutum önemli. Trabzon ise eski maçlardan mimli. Ersun Yanal dönemindeki Gürcistan maçına ev sahipliği yapmasındaki dezavantajlar. Türkiye'de bir ilktir rakip takım gol atınca sevinmek. Gol sevinci yaşandı o şehirde rakip gol atınca. Zaten ondan sonra bir daha da maç verilmedi Trabzon'a. Bu şehirin bu Ulusal maç olayı zaten bitirdi Trabzon'u. Konaklama sıkıntısı da cabası. Bu sıkıntı çözülecek olsa 6 senede, ki çok çok zor, olabilirdi.

Bu ülke bu organizasyonu kaldırabilecek bir kapasitede mi derseniz. Hayır bence. Bu şehirler arası sağlam bir ulaşım ağını 6 senede oturtabilmek ha deyince zor. Bütçe konusu Euro 2016 için de bir muamma.

Zor dostum zor. Uluslararası organizasyonda 2 final alabilmişiz yakın zamanda. O 2 finalin en yakın tarihte oynanan stadında maç almıyoruz. Dahası hazır bir koz olarak sunabilecekken bu stadı, yine aptalca maketlerle organizasyon dileniyoruz.

6 yorum:

SirEvo dedi ki...

"CACIK OLMAZ BİZDEN"
"BIRAK O PİS TÜRKLERİ CACIK OLMAZ ONLARDAN"

.....
...
..


.

painkiller dedi ki...

bildiğim kadarıyla sarçoğlu 5 yıldız değil. çünkü 5 yıldız için zannedersen 60000+ kapesite olması lazım
olimpiyatta düzenlemeye mecvuruz, final maçını oynatabileceğimiz tek stad o. ek tribünlerle 95000 kişilik olacak sahaya sıfır ve kale arkasına binalar dikilip, üstü kapatılcak.

felix mourinho dedi ki...

saracoğlu 5.yıldızlı bir stadyum. 60000 limiti olsa dragao, jose alvalade, ernst happel gibi statlar alamazdı bu 5 yıldızı.

Koray Gök dedi ki...

tam araştırmadan hüküm vermek bu olsa gerek.

saracoğlunun çevresinde, kamp yapılacak çadırlar kurulacak alan var mı?

uefa'nın kriterlerinde bu var da.

final almak ile şampiyona almak farklı şeyler, kriterleri de farklı.

olimpiyat stadından ben de tiksiniyorum ama her yanı açıklık maşallah çadırlar kamplar değil orada fabrika bile kurulur o derece.

bilgilendireyim dedim.

Arkhe dedi ki...

Koray Gök'ün bilgilendirdiği iyi olmuş. Oysa biz Saraçoğlu'nun hiç görmemiştik.

Salı Pazarı taşındı. Migros'dan pazarın sonuna kadar üzerinde sıfır yapı olan ve yol geçmeyen boş bir alan var. Kenan Evren Lisesi için de prosedür tamamlandı, önümüzdeki sezon muhtemelen yıkılacak.

Ben de bir şeyler karalamıştım;

http://stereocipolla.blogspot.com/2009/12/euro-2016-turkiye.html

felix mourinho dedi ki...

bu işe fenerbahçe stadı, galatasaray stadı olarak bakılmamalı. hatamız bu. galatasaray'lıyım ama maç izlediğim en rahat stadyum fenerbaçe'nin.

aziz yıldırım bir müteahhit. bir inşaat mühendisi. o da biliyor ki, para olduktan sonra yapılamayacak inşaat işi yoktur. lisenin yıkılmasından sonra yapılacak otopark'ı, hatta otopark'tan stada gelinecek bağlantıları bile yapma imkanı var. 6 senede metro ve metrobüs imkanlarının ulaşması da var. hangi insan, oturduğu yerden 2 saat şehir dışına çıkıp, en yakın yerinin 20 m olduğu uzaklıktaki sahayı izlemek ister ki. tutup 50cm ötende torres taç atsa bu mu hoşuna gider, yoksa sadece bende oradaydım demek mi?

hadi kampı geçtim, istanbul gibi bir şehirde kamp mı yapmak ister insan, yoksa boğazda rakı mı içmek ister maç öncesi?

adı üzerinde. olimpiyat stadı. saraçoğlu ise futbol stadyumu.