14 Kasım 2009 Cumartesi

4-5 Tane Atıp Birşey Kazanamamak


Lyon - Marsilya efsanesinin, her köşesinden bir olay çıkmakta. Birisi de 5 gol atan bir takımın maç kazanamaması. 5 gol yiyip maç kaybetmemekte var diğer bir açıdan. Futbolda böyle örnekler var mı diye düşününce, aklıma hemen bir kaç tane böyle maç geldi. Çok gol atıp elde bir şeyin olmadığı maçları yazayım istedim.

- Werder Bremen - Hoffenheim; Geçtiğimiz sene Werder Bremen'in sahasında karşılaşmıştı bu ikili. Hoffenheim 4 tane gol atmasına rağmen deplasmanda, 5-4 mağlup olmaktan kurtulamamıştı. Harika goller, gidiş-gelişler izlemişti tarafsız bir futbol seyircisi.

- Schalke 04 - Bayer Leverkusen ; Lincoln'ün Schalke günlerinden bir maçtı bu. 2005-2006 yılından bir maç. Leverkusen deplasmanda Schalke'ye 4 tane atmıştı. Lakin Lincoln'ün de frikikten 1 tane attığı maçta 7 tane yediklerinden pek attıkları 4 dikkat çekmedi maalesef. 7-4 biten bir Alman ligi maçı.

- Galatasaray - Fenerbahçe ; Luce'nin Galatasaray'da, Denizli'nin de Fenerbahçe'de ki ilk sezonuydu. Kupada karşılaştılar. Tek maçlı eleminasyon olduğundan, risklerin ilk golden sonra alındığı bir maçtı. O maçın tek bir adamı vardı zaten Haim Revivo. O maçtan sonra aldı takımı götürdü. 4-4 biten bir derbiydi. Sonunda kupadan penaltılarla elenen Galatasaray oluyordu.

- Chelsea - Liverpool ; Kim derdi ki; deplasmanda 3-1 gibi bir avantaj ile dönen Chelsea, Gerrard'sız Liverpool'a karşı her saniyesi bir trajedi olan bir maç yapacak. Benayoun ve Torres önderliğinde Liverpool saldıracak, 80.dakikasına 3-2 önde giren Chelsea maçı bitirdim derken 90.dakikada maçı 4-4'e getirerek, turu geçecekti. 5-4'te kapıdan dönmüştü hani.

- Liverpool - Arsenal ; Arshavin'in Premier Lig'e selam çaktığı maçtı bu maç. Ben de yıldızım dediği bir maçtı işte. Şampiyonluk yarışında aldığı darbeydi bu. 1 hafta içerisinde peşpeşe 2.kez 4-4 berabere kalarak hem Şampiyonlar Ligi'nden hem Premier Lig'den oluyordu Liverpool. İlk yarısı 1-0 biten maçta hemde.

- Real Madrid - Real Zaragoza ; Şans eseri rastladığım bir ilk maç vardı Zaragoza'nın sahasında. Diego Milito diye bir adam 60 dakikada Real Madrid'e 4 tane atıyordu. Madrid'de Zidane'lı, Robinho'lu, Cassano'lu, Carlos'lu, Baptista'lı Real. Peşinden Ewerthon 2 tane daha atıyor, maçı 6-1 yapıyordu. Santiago Barnebau'da mı ne oldu. 10.dakikası 3-0. Maç 4-0. Elendi Real 4 gol atarak. 2006'da.

- Celtic - Petrzalka ; Petrzalka takımını hatırlar mısınız? Bir ara duyduysanız, Celtic yüzünden duymuşsunuzdur. Celtic'in sahasında 4 tane yiyerek, hem de hiç atamadan turu geçmelerini de hatırlamışsınızdır şimdi. Celtic'in sahasında 4-0 biten rövanşın ilk maçı 5-0'dı. Elenmişti Celtic 2005'te.

- Gençlerbirliği - Galatasaray ; "Hayrettin abi, hadi ben tutamıyorum, sen bari tut da bitsin be abi" 18-17 biten penaltılarla elenen Galatasaray. Aslında penaltılar girmez bu kapsama ama 17 penaltıyla elenir mi bir takım yahu...

0 yorum: