10 Ekim 2009 Cumartesi

Milli Takımda Teknik Kadro'nun İstifası


Aceto Balsamico'da gezinirken, Yanılmak İstiyorum yazısının son kısmı dikkatimi çekti. Hepimiz yanılmak istiyoruz neticesinde ama yazının sonundaki bir tanım aslında kağıt üzerinde ve şeklen doğru, uygulamada aslında hiç yok. Teknik Kadro'nun istifası.

Teknik Kadro kim? Fatih Terim. Metin Tekin. Oğuz Çetin. Müfit Erkasap. Hani bizi düşünen lise hocalarımızdan bazıları, hep bir hikaye anlatır ya bize, siz 1'siniz, iyi bir iş 0, evlilik 0, çocuk 0 diye ekler ekler, sonunda 1 yoksa gerisi de olmaz derler. Terim olmasa, diğer 3'ünün yüzüne bakar mı Federasyon veya Türk Basını. İstifa etseler, "neden gitti bu adamlar şimdi" derler mi? Şaşırdım diyen olur mu? Hıncal Uluç'un dediği gibi "Terim görevi bıraksa, bir tane insan evladı yerine Oğuz'u veya Metin'i önerir mi?"

Peki, hadi yardımcı bu isimler dedik, maç izleyip analiz yapıyor dedik, oynadığımız bir araba maçta bir tane zaafını bulduk mu rakibimiz dediklerimizin? İspanya'nın zaafına göre mi oynadık? Bosna'nın zaafına göre mi? Bosna'nın zaafının defansif olduğunu Saffet Sancaklı bile söyleyebilirdi. Hatta daha çok kağıt üzerinde size bilgi verebilirdi de. Peki bir takımın defansif zaafına 8 hücumcu ile saldırmanın, bizim zaafımızı tetikleyeceğini Terim tribünde 45 dakika otururken 3 tane yardımcı mı göremedi? Terim'den mi emir geldi? Yoksa yardımcılarının verdiği raporu pek önemsemeyip, kendi kurduğu sistemi mi Terim oynamak istedi?

Galatasaray; Rijkaard - Neeskens, Fenerbahçe; Koch - Daum ile maç içerisinde taktik-strateji geliştirirken, Beşiktaş'ta Denizli; sezon başında yanına yardımcı olarak Ümit Kayıhan da dahil 3 kişi daha isterken, Ulusal Takım'ımızın teknik ekibinin hem de bu kadar zayıf olması ilginç ve düşündürücü. Orta sıralara oynarsın, ne şiş yansın ne kebap'çısındır. Sorun olmaz. Ama burada oluyor. Hem de en kritik maçlarda lazım oluyor.

Peki hâlâ siz Teknik Direktör yardımcısının gol sevinci sırasında Teknik Direktör'den tokat yemesinin komik olduğunu mu düşünüyorsunuz?

ek: son cümle açılımı için buraya tıklayın.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Son cümleyi biraz daha açar mısın?