7 Ekim 2009 Çarşamba

Eleştiriye Tahammülsüzlüğümüz (!)


Bir adam getireceksin ve o adam hakkında diyeceksin ki seni izleyen futbolseverlere; " Rijkaard'ın zamana ihtiyacı var. Barcelona'da kendisine bu şans tanındı ve başarı geldi. Galatasaray'lıların tek ihtiyacı sabır" Peşinden de diyeceksin ki; "B planı yok. Go Home Rijkaard. Galatasaray taraftarını kandıramazsın. Total futbol oynatmıyor. Çıkar Barcelona'yı ne kariyeri var."

Aslında tahammül edemediğimiz eleştiri değil. Eleştiri iyidir. Ama "eleştiri" iyidir. Karalamak değil. Karalamaya çalışmakta iyi değildir. Her takım, her oyuncu, her insan eleştirilir... Tahammülsüzlüğümüz, iki yüzlülük ve karalamak!! Dün, "Galatasaray'lı olduğumdan dolayı gurur duydum onun gelmesiyle" diyen adamın, bugün "Go Home" diye bir yerlerde program yapma çabasından, bir kanala kapağı atma hareketlerinden, gündemde kalma çabalarından dolayı karalamaya çalışmasına tahammül edemiyoruz. 34 haftalık bir fikstürde ilk 8 haftada 19 puan almış bir adamın, Uefa grup maçlarında grup lideri olan adamın tutup 8 haftada "Neden Total Futbol oynatamadı? Total futbol oynatmıyor" şeklinde eleştirilmesi de absürt yahu. Koskoca Barcelona takımı da 8 haftada mı öğrendi bu işi? Ya da yıllardır Galatasaray bu sistemin ender kullanıcılarından, Rijkaard gelmeden makine gibiydi de, bizim mi haberimiz yok? Iniesta - Xavi anne karnından mı oyunu 2 yönlü oynamayı öğrendi?

Hasbelkader gönderilip yerine başka hocalar gelse mesela;

Ferguson gelse; "Yıllardır İngiltere'den dışarı çıkmadı. Orada hazır kurulu sistemi var. Burada yapamayacağı belli"

Capello gelse; "Adam başarıya doymuş. Hem Galatasaray savunma mı oynayacak? İtalyanlar gibi oynayamaz"

Guardiola gelse; "2 senelik çaylağı getirdiniz. Hazır sisteme kondu. Ona sistemi veren Rijkaard'dı. Onu neden gönderdiniz madem hemen"

Mourinho gelse; "Avrupa'da Porto hariç ne yapmış? Chelsea - Inter felan boş"

Benitez gelse; " O rotasyonu burada yapamazsın arkadaş"

Demeyecek misiniz? Demeyecek miyiz? Eleştirilmeye karşı değiliz. İkiyüzlülüğe, karalamaya, ilk düştüğünde bir tekme de ben vurayıma karşıyız.

2 yorum:

Eren dedi ki...

Yok hocam, Mourinho gelse havaalanında uçaktan daha inerken Fatih Terim hesabı mafya ağzıyla bir ağzının payını verir bunların (bıyıktan girer, bi yerden çıkar), süt dökmüş kediye dönen medya da ağzını açamaz bi daha. Başkası da susturamaz bunları. Adam gibi adam olursan, sonun Del Bosque olur, Skibbe olur, Löw olur... Aynı cümlede Rijkaard yazmak istemiyorum, dilim varmıyor.

mell dedi ki...

bi kere bu yorum ezbere olmuş. ben bahsi gecen tahammülsüzlük yazısını da futbloglardan görüp okumustum..

elbette, rijkaard barca dan baska yerde ne yaptı tarzı yorumlara katılmıoruz dikkate almıoruz, ama rijkaard ın b planı yok, tehlike canları 6 7 mactır calmasına rağmen aksiyon almıyor diye eleştirilere karsı duruşunuzu eleştiriyor. sizin yazınızda olayınızda, konuyu boş spor yorucularının eleştirilerini kabul etmemenize cekmişsiniz. cok farklı noktalar.