4 Ekim 2009 Pazar

Total Bencillik


Arda Turan için, ligin ilk haftasındaki oyunu ile Galatasaray'ın oynamaya çalışacağı Total Futbol'un Galatasaray adına başrolü olacağını gösterecek demiştim. Peki ligin 8.haftasında Arda Turan, ne oldu?

Cevap veriyorum. Hasan Şaş.

Evet, o kendisinin Arda Turan olarak farklı şekilde manşetlere yazılmasını sağlayan, diğerlerinden farklı olmasını sağlayan özelliklerini Hasan Şaş'laştırmaya başladı 3 maçtır. Bomboş adamlara pas atmayı, 4 kişinin arasından çalım atmaya tercih eder oldu. Bu 4 adamdan bir şekilde kurtulunca da, şut çekmeye başladı. Sırtındaki 10 numaranın ve oynadığı mevkiinin yeri gol atmak değildir. Öncelikli olarak değildir. Gol attırmaktır. Asist yapmaktır. Çalım atıyorsa bile yanına, aynı adamı 3 kere geçmek için çalım atmaz, dikine çalım atar. Messi, enine çalım atması ile, gol atması ile Messi olmamıştır. Dikine çalımları ile Eto'o'ya boş kaleye attırması ile Messi olmuştur.

Galatasaray hücum hattı, Türkiye'nin en iyisidir. Ne zaman en iyisidir? Bir takım halinde mücadele ettiği zaman en iyisidir. Bireysel olarak çalıştığında ise Strum Graz'dan, Ankaragücü'nden kötü bir hücum hattına sahip olmaktadır. Neden? 1'e 4 hücum etmekten. Topu alan, defansın kucağında kalıyor da ondan. Oraya düşüyor kendi isteği ile.

Servet bile hala adam geçerek orta kesmeye felan çalışmakta. Servet'ten bahsediyoruz yahu. Servet. Galatasaray formasında oynadığı zamanlar için, stoper'in savunma konusunda sözlük anlamı. Arsenal stoperi Vermealen'in bu sene Gallas'la beraber kaç gol attığına bi' baksın Servet. Nasıl atmış? Avrupa'daki stoperlerin bu sene attığı gollerin veya yaptığı asistlerin, yapmaya çalıştığı şekilde olup olmadığını görsün Servet.

Herkes bencilleşiyor Galatasaray'da. 3 pas yapmıyor. Yapamıyor. Duran topları Arda sağ elini kaldırınca ön direğe, frikiklerde arka direkteki Servet'e atıyor. Az farklı çalışın. Herkes kendine oynarsa, hiçbir yere oynayamaz bu takım. Hiç bir takıma da gidemezler.

0 yorum: