24 Temmuz 2009 Cuma

Bir Polis Düşmanı Olarak Sabri Sarıoğlu


Sabri'yi bu zamana kadar birçoğu olumsuz, nadiren olumlu şekilde nitelendiren, değerlendiren açıklamalar görmüşsünüzdür. Bu çok ayrı. Bunu Ali Sami Yen'de Yeni Açık tribünü izleyicileri iyi bilir. Dikkatli olanlar tabi.

Oyuncular sahaya çıkar, ısınırlar, sıra kaleye şut atmaya gelmiştir. Oley sesleri altında, destekler ve alkışlarla şutlar atılır. O sırada A takımda 6.senesini oynayan Sabri'de bunlardan birisidir. İlk şutları genelde kaleyi bulmaz. Son şutları da tabi. Ama arada kaleye girmeyen topların hıncını almak için sert şutlar çıkartır. Toplar da haliyle Yeni Açık tarafında görevini yapan, yani sırtı sahaya dönük polislere isabet eder. Yine dün oynanan maçta bir polisin canına kastetti diyebiliriz. Ucuz kurtardı yine polisler. 2006'da Sami Yen'deki ilk maçta (Arda Turan'ın ilk Sami Yen maçıdır) bir polisi kafasından vurduğunu görmüşüzdür. 2007'de de Lincoln'ün ilk Sami Yen maçında bir tanesini sırtından vurmuştu. En azından futbolcular ısınırken polisler yüzünü sahaya dönsün yahu. Komik bir o kadar da trajik tabi.

Yıllardır A Takım'da oynayan ve çekinmeden şutlar atan bir oyuncunun şutlarının hiç gelişmemesi kötü. Maçta da bek oynayamayacağını, bu sistemde bek olamayacağını gösterdi. Suç onun değil. Onu bek olarak kullanan ve oraya bek almayanlarındır. Tabii kendisini geliştirmeyen futbolcudadır da suç.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Bu futbolcularla Avrupa liginde ne yapacağız peki. Bu yıl Avrupa liginde derbi mücadeleri yaşanabilir. Fenerbahçeyle Galatasaray kapışabilir. Millet ekran başında maça kitlenmişken, onların sahada 5 hafta önceki performansın aynını göstereceğine inanmıyorum açıkcası.

M.T dedi ki...

Felix Mourinho, gelişmeyen sadece şutları değil. Beyni, oyunu okuması, ortaları ve fiziksel kapasitesini de ekleyebiliriz bu kategoriye. Ben A takımla çok değil 4 ay idmana çıksam en azından orta yapmayı öğrenirdim. Ama adam 7 sene A takımda, öncesinde altyapıda hiçbir şey katmazmı bünyesine ayıp yani. Dünkü maçta basın tribününde tam önümüzdeydi ve O'nun boş bıraktığı alanda eğer Kazak futbolcu biraz yetenekli olsaydı tam bir facia yaşanabilirdi. Taça çıkan topu kovalayan futbolcu lazım değil Galatasaray'a.

felix mourinho dedi ki...

sabri bek felan değil. bek yeteneklerini geliştirme çabasında olan da bir adam değil. bek yeteneğini de geçtim hadi, oyun içerisinde iyi olduğu, iyi olduğunu düşündüğü bir yönünü geliştirme konusunda da kötü. açık oyuncusu olarak orta konusunda da rezil dediğin gibi. aydın da öyle keza. 2. serdar özkan olacak o da.