3 Temmuz 2009 Cuma

Arda, Iniesta, Xavi, Ayhan


Keita, Galatasaray kadrosuna girdiği andan itibaren kafamda 4-3-3'ün orta 3.sünü düşünüyorum. Hani Barça üzerinden gidersek Toure - Xavi - Iniesta'nın Iniesta'sını. Galatasaray tabii bu ayarda bir adamı bulamaz. Elindeki kadrodan da 2 isim buranın adayı. Ayhan Akman ve Arda Turan.

Arda'nın o mevkii'ye çekilmesi halinde kanatlardaki etkinliği gibi bir etkinlik olmayacaktır. Daha çok orta sahaya yardıma gelen, Ayhan'ın teknik versiyonu olacak yani. İspanya maçında attığı gibi arapaslarını bu kez daha kısa mesafeden ve çabuk vermek zorunda kalacak. Yani tek, kısa, hızlı paslar ile. Keita'dan Kewell'a tek pasla dönebilecek bir adam olmalı ki, bunu yapabilecek kapasitesi de, yeteneği de var. Ama bir sorun, Arda'nın buralarda maçlarda çok kayboluyor olması. Bir avantaj ise, Arda'nın savunmaya çok desteğe gelmesi. Ayhan gelince ise, arkasındaki ikili Barış veya Mustafa ve Topal olacak. Bu durumda Arda sola, Keita sağa geçince Kewell'ın yeri sıkıntı. Bu 3'lünün Ayhan oynaması durumunda birisi yedek kulübesinde kalacak. En makûlü Arda'nın bu ikili önünde olması gibi. Bu durumda da Arda'nın tek topunu, tek pasını geliştirmesi gerekiyor.

Neticede olay Hollanda'lı da bitiyor.. Karar ve taktik onun. Ama Arda'nın arkasında Ayhan, Arda adına hep faydalı olmuştur. Arkasından iten bir adam, Arda için faydalı haliyle. Hollanda'lı düşünsün artık Xavi ve Iniesta mevkiilerinin adamını...

0 yorum: