15 Nisan 2009 Çarşamba

Beşiktaş - Bursaspor


Bir takımın evinde hem isteyeceği, hem istemeyeceği 3 maçı kaldı Beşiktaş'ın. Son yıllardaki kanlı bıçaklı rakibi Bursaspor ilki bunlardan. Bu iki takımın birbirinden nefret etme nedenini yazmayacağım. Biraz internet gezintisi ile hakkında bilgi edinebilirsiniz. Çok istenirse de yazarım olayı. Neyse ilk yarıda oynanan maçta, futbol adına hiçbirşey olmamış ve 0-0 bitmişti. Gelelim İnönü'ye.

Sağlam tekrar İnönü'ye geliyor. Beşiktaş taraftarı tabii ki onu ayrı bir köşede tutacaktır. Son yıllarda görmek istedikleri "Beşiktaş Duruşu"nun sahibi O'ydu. O da adeta kovulurcasına bıraktığı Beşiktaş'a bir mesaj için çıkacaktır İnönü'ye. Beşiktaş'ın son yıllarda İnönü'de Bursaspor'a maç verdiğini hatırlamam. Maçı normal şartlarda vermeyecektir fakat yine tek farklı bir skor görürsem şaşırtmaz beni. Aslında Beşiktaş öyle bir fisktüre sahip ki, maçlarının hepsini kazansa ya da kaybetse bu sezon aaa dedirtmez insana. Delgado yine yok muhtemelen. Yusuf eski takımına karşı oynayacak. Yine Ernst, Tello, Ekrem üçlüsü kritik. Beşiktaş'ı tekrar tekrar yazmak istemiyorum. Şampiyonluk için Serdar Özkan, Uğur İnceman gibi adamlar kendini aşmalılar 1-2 maçta.

Neyse Bursaspor ise Ertuğrul Sağlam'ın oturtmak istediği savunma anlayışının ne kadar başarılı olduğunu göreceğiz Beşiktaş'a karşı. Bu uyum sırasında en büyük yardımcıları da duran toplar olacak. Tabii bir de ofsayta düşmeyen Sercan Yıldırım. İlk golü yemeleri durumunda maçı çevirmeleri çok zor. Beşiktaş yerse de Sercan tehlikeli. İlk golün maçı yani. Duran topun kilidi açacağı bir maç olabilir. Tello'nun bu kez sazı eline almasını bekliyorum Beşiktaş adına. Yusuf'un 2-3 maçtır götürdüğü Beşiktaş'ta birileri daha çıkmalı şampiyonluk adına. Bursaspor'da da Romaschenko'nun duran topları ve Sercan Yıldırım. Onların son vitrin maçı bu. Bir de Trabzon deplasmanı var ama bu maçın gerilimi ile tansiyonu ile reytingi ile daha değişik oynayacaklardır.

Kısacası ilk golün maçı bu maç. Dengeli, risk almadan oynanan oyunun maçı. Bir de duran topların. Yine maksimum 3 golü görebileceğimiz maçlardan bir tanesi. Son olarak Bursaspor taraftarı da alınmayacak maça.

4 yorum:

carlito dedi ki...

Hocam Sercan'a dikkat çekmişsin ama sanırım sarı kart cezalısı Sercan, oynamayacak.

Bay Kerahet dedi ki...

carlito görüyor musun bak TEZGAH'ı(!)

sercan bilerek cezalı duruma düşürülmüştür Beşiktaş'a karşı oynatılmasın diye ((:

Adsız dedi ki...

bu macı besıktasın alacagını dusunuyorum..takım son haftalarda sampıyonluk havasına gırdı ve bu ınancla bu vakıtten sonra fenere kaptırdıgımız o yıldakı hataları yapmayacaktır...oguzhan

carlito dedi ki...

Haklısın Keharet ama böyle tezgahları görebilmek için Adnan Polat gibi tecrübeli bi tezgahtar olmak lazım :))