14 Nisan 2009 Salı

Barcelona - Sivasspor


"Camp Nou'da, Şampiyonlar Ligi'nde yer alan temsilcimiz Sivasspor ilk maçında deplasmanda Katalan devi Barça karşısında"

Ligde yer alan 18 takım içerisinde istikrarlı ve belirli bir seviyede top oynayan, tek takım Sivasspor. Ertuğrul Sağlam daha erken gelse Bursaspor derdik ama şu an konumuz Sivas. 4 büyüklerin sürekli birbirine ikram ettiği Şampiyonlar Ligi yarışında en avantajlı o. 3.sırada yer alan Trabzonspor ile evinde oynayacak. Önünde yer alan Beşiktaş'ın Galatasaray ve Fenerbahçe maçları var. Şampiyonluk değil Şampiyonlar Ligi'ne girmesi Sivas'ın şu an bahsettiğimiz konu. Sivasspor'u Şampiyonlar Ligi'ne yolladık. Destekleyenlerin veya takımından umudunu kesen bir kısmın, "Sivas gitsin" isteğine artık refleks halini almış bir cevap olarak "ya Barcelona çıksa ne olacak" cevabını tartışalım istedim. Barça'dan kasıt o "büyük"ler. Neticede Şampiyonlar Ligi artık 1.torba ve diğerleri oldu. 1.torbadan Barça geldi. Camp Nou'ya gittiler, 5-6 tane yediler. O an mekanizma olarak "işte gördünüz Sivas'ı" cümleleri gelecektir. Gruplarda değil Barça, 1.torba'da yer alan takımları yenebilecek takım sayısı bir elin sayısından az. Ancak ve ancak, 90 dakikalık değil, 150 dakikalık koştuğun, oynadığın zaman Beşiktaş gibi 2-1 yeniyorsun, Fenerbahçe gibi 1-0 kazanıyorsun maçı evinde. O da evinde. Sen zaten bunu yapınca adamlar kendi evinde senle bir yolunu da bulup dalga bile geçerek kazanıyor.

Sivas'ın gitmesinin yadırganması da şu çok önemli "ülke puanı" mevzusu. Bir de "rezil olcaz olum"cular var ki aynı adamlar rakipleri Avrupa'da kaybedince kazanandan daha çok sevinenlerdir. Neticede böyle takımlar, böyle organizasyonlarda olmalı. En azından hedefi 3.torbadan gelecek olan takımın bir üstünde olmak olmalı. Kendine bunu yediremeyen 3 büyükler gibi sorun da olmaz onlar adına. Bir Aalborg, belki bir Famagusta'yı izlemeli Sivasspor. Ya da Kharkiv'i. 3 büyüklerden herhangi birisi, Şampiyonlar Ligi'ne gökten inmedi zamanında. Onlarda 4'ler 5'ler 6'lar 8'ler yedi o kupalarda. 3 büyükler elendi diye hayıflanmak yerine Sivasspor'un macerası erken bitti felan deriz. En azından bir yerden başlamak lazım.

0 yorum: