8 Aralık 2010 Çarşamba

Türk Futbolu Nedir ?


Şampiyonlar Ligi. Son 20 maç. 2 galibiyet. Birisi Manchester United'a. Diğeri çeyrek final ilk maçında Chelsea'ye. 20 maçlık serinin ilk maçı yarı finale çıkmak için, son maçı bir takımın son maçında ilk puanını alması için oynandı.

Avrupa Ligi. Bir önceki sene gruptan çıkmayı haftalar öncesinde garantilemiş 2 takım. Bir sonraki sene gruplara bile kalamadan elenmiş aynı iki takım. Bir önceki sene turun kapısına kadar gelmiş, 88.dakikada turları vermiş aynı iki takım.

2008. İsviçre-Avusturya'da yarı finalde eleniyoruz. 2010. Eleme gruplarında eleniyoruz. İspanya'ya 2 maçta da kafa tutup, Ali Sami Yen de 45 dakikada farkı kaçırıyoruz, İspanya'ya karşı galibiyeti kaçırıyoruz belki de ama Bosna'yı, Belçika'yı hatta ve hatta Estonya'yı içeride ve dışarıda yenemiyoruz.

2012 elemeleri. 2'de 2 ile başlıyoruz. Almanya'ya gidiyoruz, top oynamadan 3 yiyoruz. Azerbaycan'a gidiyoruz. Şaka gibi bir gol ile 2'de 0 yapıyoruz bu sefer de.

2006 elemeleri. Bir önceki maç tandem İbrahim Toraman - Servet. Sol bek Ümit Özat. Santrafor Fatih Tekke. Hoca Ersun Yanal. Bir sonraki maç tandem Alpay Özalan - Tolga Seyhan. Sol bek Ergün Penbe. Santrafor Hakan Şükür. Hoca Fatih Terim.

Başlıktaki sorunun cevabı mı ne ? Basit. İstikrarsızlık ve Kendimizi Çok Büyük Görmek.

3 yorum:

SirEvo dedi ki...

Güzel olmuş. Tebrik ettim. =)

Juego Mentales dedi ki...

Mükemmel bir tespit,keşke bu souryu başta ntv spor daki skor yorumcuları olmak üzere canlı yayında tüm türkiye ye sorabilsek.Bunun temel nedeni şudur bence bir ülkede başarı varsa komple bir sistem ile olur.eleştirmeni futboldan bi haber olan ülkede futboldan fazla bir beklenti olmasa gerek bunun tam terside futbolcusu HALI SAHA TOPCUSU olan bir ükede eleştirmenin halini varın siz düşünün.ama ne olursa olsan tv deki eleştirmenler eğerki futboldan ve futbolcudan anlayan ve hiç bir çıkar gözetmeksiniz yorumlarını yapsalar emin olun bu kadar kötü sonuçlar çıkmaz ortaya.
Futbolcusu -halı saha topcusu
Eleştirmeni-futbol cahili
sonucu zaten siz çok güzel özetlemişsiniz.
Hiçkimse şu soruyu sormuyor.
Bir futbolcu kadroya dahil edilirken acaba bu futbolcu avrupada ki top 10 denilen takımlarda oynayabilecek bir yapısı var mı yada bu adam beni şampiyonlar ligi kura çekimlerinde 1.ya da 2 torbaya sokabilecek bir vizyonu bir ideali var mı ?
yok iyi çalım atıyor mu atıyor tamam o zaman gerisini boşver.mantık bu olunca tabi bizede şampiyonlar ligini 2. turdan itibaren bırakmak kalıyor.

okan yücel dedi ki...

deportivo tribünlerinden bir fotoğraf da güzel olmuş, en azından onlar sayesinde bayrağımız Avrupa'da bir yerlerde görünmeye devam ediyor=)