19 Aralık 2010 Pazar

Helal Olsun Cana !


Lorik Cana'yı geldiğinden beri bir şeye benzetemeyen, gönderilmesi gerektiğine inananlara karşı neler söylesem az. Mesela ismini dahi anmaktan imtina ettiğim bir yorumcunun "2.lig topçusu" cümlesini her duyduğumda "sen futbolu bıraktığında Premier Lig'de mi oynuyordun, 2.ligde mi" diye haykırıyorum, belki duyar diye. Her neyse.

Cana'yı statta canlı izlediğimde de ekran başında izlediğimde de oyununa duyduğum hayranlık kat kat arttı. Kestiği atağın sayısını istatistiklerini bir yazsalar, kayıp tereyağından kıl çeker gibi aldığı topları bir görseler, ki görüyorlardır muhtemelen, Cana'yı çok farklı değerlendirecek herkes. Manisa maçında Cana'nın Murat Erdoğan'ı karşılayamadığı ilk pozisyon gol olan pozisyondur diyeyim ben size sadece. Konyaspor maçına gelelim. Bugün O'nun açısından nispeten rahat gibi görünen ama ileride "ha düştü ha düşecek" diyerek izlediğimiz ve ayağını yerden kaldıramayan ama mucizevi bir pas atan Hakan Balta'nın yerine de iş yapınca, 60'tan sonrası biraz zor geçti. Golden sonra Anıl'ın yanına gidip yaptığı hareket ise Cana'ya yakışırdı. Koştu, gol sevincini yaşayan Anıl'ı tebrik etti ve golün yaratıcılarını göstererek onlara teşekkür etmesini istedi. Üstüne son dakikada, pozisyonla alakası yok iken, son düdüğe belki de 3 saniye var iken, 90 dakika boyunca habire vurup, üstüne üste çıkmaya çalışan Kere - Emre Toraman - Hakan Aslantaş grubundan birisinin yine aynı şeyi yapmaya çalıştığını görünce, bu kez gidip kendi ifadesini aldı. Bu sene gördüğü de ilk kırmızı kart oldu maalesef. Önemli değil, kupa maçları var.

Fotoğrafın da hikayesini anlatayım. Marsilya, Bordeaux ile sezon öncesi bir kasabada hazırlık maçı yapıyor. Maçta da Samir Nasri aldığı darbe ile sakatlanıyor. Sağlık ekibi, sedye, ambulans felan hak getire. Dedim ya hazırlık maçı. Nasri'nin kalkamayacağını görünce, kaldırılamayacağını da görünce kucaklıyor Kaptan Lorik Cana. Kaldırıyor ve saha kenarına kadar taşıyıp bırakıyor Cana. Nasri de acısını sarılarak hafifletmeye çalışıyor ve bu görüntü ortaya çıkıyor. Kenara geldikten bir süre sonra da sedye geliyor ancak. Cana budur ! Hatta daha fazlasıdır.

3 yorum:

Fatma Merve dedi ki...

çok güzel de bir fotoğraf, bakışları da çok anlamlı cana'nın.

M.T dedi ki...

Cana candır!

koray dedi ki...

fotoğraf film afişi gibi hakketten.