10 Ağustos 2010 Salı

NTVSPOR.NET ve çok canim sikiliyor kuş vuralim istersen


Spor medyasinin artik daha çok yorum kabiliyeti üzerinden döndüğü bugünlerde ironik bi şekilde bir tek ben demode kaldim sanirim. Geçen sene kaçirdiğim futbol gündemini bu sene yakalamak amaciyla bir kaç aydir Ntvspor, izlemeye çaliştiğim tek kanal, ntvspor.net ise baktiğim tek haber kaynağiydi. Bu takip mekanizmamin Yanliş olduğunu - daha doğrusu futbola dair başka bi zeminin olduğunu- anladiğim/animsadiğim an ise; Devrim Çetin' in yanliş bilgi veren bu sezon değerlendirme yazisiydi. Birincisi, Kasimpaşaspor Yilmaz Hoca' nin talebi üzerine takimdaki veteran oyuncularla yollarini ayirmişti; bu yazida yok. Halbuki, bir kaç hafta evvel ben bu haberi Ntvspor' dan okumuştum... ama bu bir sikinti değil; çünkü gayet anlaşilir futbolcularin mevkiilerini açiklayarak yazilmiş bir yaziydi. Eksik olmasi başka. Bir daha Ntvspor.net okumayacak da değilim; ama Futbloglar ile arasindaki farki gösterdi...

Devam edeyim... Dün gece öylesine futbloglar' a bakiyordum ki, çoğu kişinin Ntv' nin ve Ntvspor' un Kenanonuk-esk tarzindan uzaklaştiğindan girip; tarafli bir yayin politikasi izlediğinden çikmiş. Hatta bir yerde de Ntv ve Ntvspor alehinde kampanya, logo yahut banner da gördüm... Bu konuda yorumum biraz abese iştigal edebilir ama, daha fazlasini arz eden; Ntvspor' u yetersiz bulan kitle sokakta top oynarken yeşilsahada top oynamayi hayal edemeyen çocuklardan oluşmuştur; ve o çocuklari şu anda geçmişe olan özlemleri yapaydir.

Mesela NTV' yi kökten değiştirmeye çalişmak çok güldüğüm ve de tehlikeli gördüğüm bi fikir. Tanil Bora' yi ya da şurda bloga yazan öteki entelektüel futbol insanlarini halkin karşisina çikartmayi istemek, absürd ve mebzul miktarda hayalperest ve elit bir yaklaşimdan öteye gidebiliyor mu? Kahvede açik bir Tanil Bora ya da Aceto Balsamico görmek mi gönülleri ferahlatiyor? Ki bunun yerine, Tanil Bora' ya gitmek ya da Tanil Bora, Yiğit Akin ya da Yavuz Yildirim; hiç olmadi İslam Çupi okumayi teşvik etmek, onlarla kollektif ya da en azindan dirsek temasiyla bir güruh yaratmaya çalişmak daha komünist ve yerinde bir fikir gibi gelmekte bana. Kaç kişi İletişim Yayinlarinin futbol serisi olduğunu biliyor? Daha da ötesi; bu absürd değişim beklentileriyle yanan ve Ömer Üründül yorumlarini eleştirenlere bir gerçeği sunayim; Kötü Çocuk Türk, futbolu Ömer Üründül'ü ya da Ridvan' i anlayip yorumladiği, Sergen gibi bazi kelimeleri seçemediği kadar anlar. Hatta Ntvspor' da spiker, yorumcu olsa; interpol dinleyip; festivalden festivale koşsa dahi pop şarkilari yapar... Hii "ben Xavi' nin ara pasini Ronaldo' nun çalimlarla attiği golden daha çok seviyorum" diyorsaniz; bloglara bakmaya, Tanil Bora' yi takip etmeye devam edin ama, futboldaki "ataletin" tezahürlerine sanal ya da görsel medyadan müdahale etmenin sentetik bir fikir olduğu gerçeğinden, tribünde kolkola bağirdiğiniz adamlarin çoğunun nereden geldiğinden; aranizdaki soyut uzakliğin da bilincinde olun- ve ben buna girersem biraz fazla sosyolojik olucak herhalde onun yerine diyeyim ki;

"Siz, Ntvspor' dan Devrim Çetin; yazinizda böyle ufak bir yanliş ve bir kaç cümle düşüklüğü bulunmakta."


9 yorum:

SirEvo dedi ki...

Şu linkini verdiğin Devrim Çetin yazısında sadece Kasımpaşa hakkında ne yazmış acep diye merak edip okumaya başladım ama ilk cümle şu: "Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında zor günler geçiren ve takımın başına Yılmaz Vural geldikten sonra toparlanmıştı ve bu sezon da Yılmaz hocayla devam ediyorlar."
Devrik cümle, kafadan gitti olay.

NTVSpor ile ilgili bu blogun diğer 2 yazarının tutumu bambaşka mıydı yoksa ben mi öyle hatırlıyorum yav? :D Lades mi oldunuz ben mi lades oldum? :)

pecuchet dedi ki...

bilmiyorum, onlar ne diyor:) felix ile uzun süredir adam akilli konuşamadik, bay kerhane ile de hiç görüşmüyoruz. belki biyik birakmiştir, belki saçlarini permalatmiştir... bilemem. zaten kendisini pek de tanimiyorum.

ntvspor iyidir iyi. eşek gibi izleyecem.

felix mourinho dedi ki...

bilemem kendisini pek de tanımıyorum. slkjflsdkfls.

mesela messi, çok farklı. mesela, neydi o soldaki güntekin işte o oynayamaz. ben sana böyle 50 tane bulurum.

#nontvspor'un aptal spor yorumculuğu anlayışı.

pecuchet dedi ki...

abi ama işte ben de diyorumki çoğunluk bunu böyle izliyor zaten.. yani yorumcusu; izleyicisiyle anlaşabiliyor...

mre dedi ki...

aptal çoğunluk önemlidir zeki azınlıktan yani? öyle mi?

pecuchet dedi ki...

@mre


hayir sözümona zekilerin "aptallar neden bunu izliyor?" diye sormasi gerekiyor... bi de "biz onlari ne kadar değiştirebliyoruz" diye de ama ikincisini sormasinlar, birincisi daha mezkur...

Gemici Düğümü dedi ki...

Ben ne dediğinizi tam anlayamadım, kusura bakmayın. Kimi övdünüz, kimi yerdiniz birbirine karışmış.

pecuchet dedi ki...

kimseyi övmediğim gibi kimseyi de yermem gerekmiyor; illa bi kazanan olmasi gerekmiyor o yüzden bu yaziyi yazdim. sadece türkiyedeki karasal tek spor kanalini "değiştirme" egosuyla yanip tutuşmak yerine, onlara bir kaç fikir ya da düzeltme fisildamanin daha yerinde bir müdahale olduğunu düşündüğümü belirtmiştim; ama bunun için de gerekenin tamamiyla konuya hakim olma; onlarin nereye yayin yaptiğini anlayabilmek; çoğulun kim olduğunu görebilmekle alakali olduğunu anlatmak istemiştim özünde.

MY aslan avcısı dedi ki...

yani kendisine Devrik Çetin diye bilir miyiz ?