12 Ağustos 2010 Perşembe

Adnan Sezgin'e Transfer Önerileri


Tarih 12 Ağustos 2010. Günlerden Perşembe. Lig 14 Ağustos 2010 tarihinde başlıyor. Galatasaray takımı "uzun saçlarından sen suçlusun" bahanesi ile Haldun Üstünel'i ve getirdiklerini temizleme operasyonu ile herkesi yolladı. Taraftarın zorla "kalsın" baskısı yaptıkları Milan Baros ve Harry Kewell ise taraftar yüzünden kaldı zaten. Yoksa bir an bile sözleşme uzatılması düşünülemezdi.

Ee peki kim geldi. Lorik Cana. Juan Pablo Pino. Mehmet Batdal. Defalarca kez söylememize, Rijkaard'ın milletin artık gözünün içine batsın diye oynattığı Barış - Mustafa - Ayhan 3'lüsünün olduğu yere bir isim hala alınmadı. Alınmadı değil. A-lı-na-ma-dı. Becerilemedi. Gidenlerin zaten yeri doldurulamadı ama gelenler de bir yer doldurmuyor şu durum içerisinde. Biz isim önerelim de Adnan Bey getirsin. Daha kolay olur.

1- Junichi Inamoto; Bir kere Türkiye'yi biliyor. Japon turist çekme olasılığı da var. Hele yeni stadyuma her maç 250 kişilik kafile çeksek, parasını da çıkartırız. Kawasaki Frontale takımında. Tam bizlik yahu.

2- Alioum Saidou; Kayseri'de idi en son. 2005-2006'da orta sahanın iş gören, gariban, sesi soluğu çıkmayan ismi idi. Gittikten sonra "Arda'yı biz yıldız yaptık" sözleri dezavantaj. Ama takım içinde hallolur. Tam Galatasaray'ın aradığı adam. Ali Turan olayından sonra biraz zor da olsa anlaşılabilir.

3- Volkan Arslan; Evladım, evine dön deseler hemen koşar Volkan. Pitbull yahu. Orduspor'un başarısı için ter döküyor ama gel desek gelir. Hemen anlaş Adnan Sezgin.

4- Jan Polak; Efsane bir isim. Anderlecht'in 18 sene üstüste iç sahada Standart Liege'yi yenmesinde hep onun ismi imzası şekli var. 9 uefa kupası, 22 lig şampiyonluğu da cabası. Mustafa - Ayhan - Barış ve Jan Polak. Kork bizden Real Madrid.

5- Tekrar Mehmet Topal; Valencia ile dil sorunları yaşıyor. Antremanları dili anlayamadığından kaçırıyor. Konuşalım. 1 sene dil eğitimi ile bize kiralasınlar. Geri yollayalım sonra.

6- Ovidiu Petre; Yanında Bratu gelecekse ben havaalanında yatmaya razıyım. Ne olur alın.

7- Haim Fresco; Şu adı olup, kendi olmayan adam. Yerine de onu getir. En azından uçağa bindiriyor adamları.

Gidip orta saha yokken Baptista alıyoruz ya neyse. Ne diyelim. Hayırlı işler.

1 yorum:

Diego Pereira dedi ki...

Yazı güzel de en son da "orta saha yokken Baptista alıyoruz" ne demek onu anlayamadım. Bu adam Sao Paolo'da piyasaya çıktığında ön libero diye çıktı, Sevilla'da biraz daha öne kaydı, Real Madrid döneminde de orta sahada oynamadığı yer kalmadı. Sol açık bile görmüştük kendisini o ara. Tamam forvet de oynadı,forvet arkası da oynadı, oynar da da bu adam öncelikle versatile bir orta saha oyuncusu. Alınır başka türlü kullanılır bilemem ama orta saha kurgusunu üçlü de yapsanız ikili de yapsanız "Orta saha Lugano"su" Cana'nın yanında, düzgün ayağıyla ve bu geniş orta saha bilgisiyle iş yapar. Umarım alınamaz diyeyim bir Fenerbahçe'li olarak, Ayhan falan geri kazanılır:-)