4 Haziran 2010 Cuma

Yasaklanan Sitelere Giriş Yolu


Youtube, Farmville, ıvır, zıvır ve aklınıza gelebilecek her türlü siteden sonra Google'da engellenecek artık. Bir şeyi engellemenin o şeye ulaşma konusunda çok büyük bir aşama olduğuna inanan yöneticilerimiz sağolsun, yeni çözümler de üretiliyor yöneticilerimize inat. Yaklaşık 2-3 sene sonra ortalama her internet kullanıcısı kendisi program yapacak, kodlar yazacak hale gelecek. Hamdolsun..!

Gelelim asıl meseleye. Bu gibi sitelere DNS, host dosyası değiştirme gibi yöntemler artık işlemez oldu. Yeni bir çözüm var. Otomatik bir vekil sunucu seçiyorsunuz. Böylece hiç bir sıkıntı yaşamıyorsunuz. Nasıl yapıldığını anlatmak için ben uğraşmayacağım. Link şu; http://www.navige.com/navige-kullanmaya-basla

Zaten tıklayınca otomatik olarak "başlamak için tıklayınız" kısmına gireceksiniz. Tıkladıktan sonra sakın, "Ayarlarınızı Test Edin" butonunu tıklamayın!! Çünkü bu sayfada 35 saniyelik bir video açılacak ve size kılavuz olacak. Videodaki işlemleri yaptığınızda bütün sitelere sıkıntı olmadan girebileceksiniz. Hayırlı olsun..!

Futbol blogunda işi ne derseniz, bir yerde sosyal sorumluluk işte. Futbolcular kadar yazanlar da örnek olsunlar. (Amma toplumsal oldu, gören de hastane açtık sanacak. Çorbada bir parça tuz işte)

3 yorum:

TA dedi ki...

open dns ayarları ile sorun olmuyor

SirEvo dedi ki...

Open DNS ayarlarıyla sorun oluyor maalesef. Ki giderilemiyor da her ne haltsa bu sorun. Kendiliğinden düzeliyor bazen, bazen yine gidiyor.
Youtube ve blogger'da sorun yaşıyorum ben. Youtube açılmıyor, blogger'da ise Yeni kayıt dediğimde sayfa "google-analytics'e bağlanılıyor" tarzı bir durum ileterek beni bekletiyor ama bir türlü tamamını açamıyor yeni kayıt sayfasının. Deli etti 3 gündür...

TA dedi ki...

bende sorun yok open dns ile. belki open dns ayarlarında bir eksiklik yapmış olabilirsin.firefox kullanıyorum.