31 Mayıs 2010 Pazartesi

2010 Dünya Kupasına Doğru "Domenech'in Fransası"

Dünya Kupası 2010 Millî Takım incelemelerine devam...

Bu sefer konuk yazarımız Arsenal Türkiye Blogu yazarlarından Ryuzaki. Kendisinin blogumuza hediyesi Fransa Millî Takımı incelemesini yayınlıyoruz.

Keyifli okumalar. Ryuzaki'ye teşekkürler.


Fransa son uluslararası kupalarda başarısızlık serisi yapmış bir takım. Ülke olarak Domenech'i hiç istemiyorlar ve nedendir bilinmez Fransa Federasyonu ona sahip çıkıyor. Ancak Dünya Kupası başlamadan hemen önce alınan bir kararla Dünya Kupasından sonra takımın başına Bordeaux'dan ayrılan Laurent Blanc'ın geçeceği söylendi. Sanırım bu karar Domenech’in Fransa’ya oynattığı kötü oyuna karşı bir ambargoydu. Bu karar Fransa milli takımına olumlu yansıyabilir çünkü Domenech başka takım çalıştırabilmek için Fransa milli takımına başarılar getirmek veya en azından iyi oyun oynatmak zorunda. Bilindiği gibi Fransa gibi bir takıma savunma futbolu oynatıyor diye çok eleştiriliyor. Böyle muazzam oyuncuları olan bir takıma 4-3-3 oynatıp doğru düzgün pozisyona sokamamak ciddi bir sıkıntı.



Gelelim Domenech’in milli takıma aldığı isimlere ve dünya kupasında oynayacak muhtemel kadrosuna ;

Kaleciler: Hugo Lloris (Lyon), Steve Mandanda (Marsilya), Cedric Carrasso (Bordeaux),

Savunma: Bacary Sagna (Arsenal), Patrice Evra (Manchester United), William Gallas (Arsenal), Eric Abidal (Barcelona), Sebastien Squillaci (Sevilla), Marc Planus (Girondins Bordeaux), Gael Clichy (Arsenal), Anthony Reveillere (Lyon)

Orta Saha: Alou Diarra (Bordeaux), Jeremy Toulalan (Lyon), Florent Malouda (Chelsea), Yoann Gourcuff (Bordeaux), Abou Diaby (Arsenal),

Forvet: Thierry Henry (Barcelona), Nicolas Anelka (Chelsea), Andre-Pierre Gignac (Toulouse), Franck Ribery (Bayern Münih), Sidney Govou (Lyon), Djibril Cisse (Panathinaikos),Mathieu Valbuena (Marsilya)

Görüldüğü üzere takımın defans göbeğinde ve defansif ortasaha mevkiinde ciddi sıkıntılar var. Defans bölgesinde Mexes’in, Ortasahada iki oyuncu kurucudan biri olan ve Arsenal’in son dönemdeki kadrosunda yer alıp müthiş oynayan Nasri’nin, Forvette ne kadar Madrid’de forma şansı bulamasada süperstar olan Benzema’nın Milli takıma alınmaması ve Lassana Diarra’nın sakatlanması kadronun dengesini bozdu.

Domenech gene şaşırtıcı bir kararla Lassana Diarra’nın yerine bir ön libero çağırmayacağını açıkladı. Fransız medyası tarafından milli takıma alınmasına en çok tepki gösterilen isimler ; Planus, Cisse ve Valbuena oldu. Gerçekten Mexes,Nasri,Benzema’yı almayıp bu isimleri almak şaşırtıcı bir gelişme, ki zaten 30 kişilik kadroda da bu isimler yer almamıştı.Sanırım Domenech’in bu oyuncularla kişisel sorunları var. Oyuncular arasındaki problemler de kadro tercihlerine yansıyor olabilir çünkü Nasri ve Gallas birbirleriyle konuşmuyorlar.

Fransa’nın son iki hazırlık maçında gözlemlediğim ve Dünya Kupasında oynamasını beklediğim taktik dizilişi ;


Gördüğünüz gibi 4-3-3 için çok hücumcu ve defansif yönü zayıf olan bir kadro. Bir facia Fransa’yı beklebilir, neden derseniz; Domenech zaten hücum yaptıramayan ve defans oynatan bir hocaydı ancak şimdi toplu hücumu düşünürse, defansın göbeğinde bir sol back, formsuz bir Gallas ve Sagna varsa ayrıca ortasahada hiç direnç gösterecek ve defansı çok kuvvetli bir orta sahanız yoksa, Fransa’nın savunma yönünde ve ortasahasında zaaflar ve boşluklar, hücum organizasyonları gene yapılamazsa gol yollarında problem göze çarpabilir ki böyle olumsuzlukları bence göreceğiz.

Domenech’in alternatif olarak belirlediği kadroyuda sizlere sunayım.



Diaby-Henry-Squillaci yedekte olan ama formayı zorlayacak isimler olarak gözüküyor.

Bu Dünya Kupasında Fransa’nın en büyük başarısı kura şansıyla yarı finale kalmak olacaktır yoksa işleri gerçekten zor. Gruplarında Uruguay-Meksika ve Güney Afrika bulunuyor ve bu gruptan çıkmakta bile zorlanacaklardır eminim.

0 yorum: