14 Haziran 2010 Pazartesi

Uçmayan Hollanda'lılar


Şimdi buraya; "maçın 27.dakikasında uyuyup ilk golde gelen Erdoğan Arıkan sesi ile uyandım" dersem, linç edilebilirim ama öyle maalesef. 4-2-3-1'in temposuzu dünyanın en sinir bozucu sistemi. Bakın, Yunanistan sistemi gibi de değil. Daha beteri. Danimarka böyle oynadı ve sıktı. Karşısındaki Hollanda'lılar da, hücumu alınmış bir total futbol sergilemeye kalkınca böyle bir maç çıktı ortaya.

Hollanda'nın hücumu isimlerle çok iyi. Takımın en zayıf sayılacak noktaları bekler olarak gösterilebilir ki, Ajax forması giyen Van der Wiel'in de orada gayet sağlam durduğu göz önüne alınınca Gio'dan başka bir saldırma imkanı yok. Kontralar dışında. Hoş, Danimarka Van der Wiel'i de hiç zorlayamadı. Gelişen ataklarda da bıçak gibi kesti oraları. Hollanda ise turnuvalardaki Hollanda felan değil. 2008'de Fransa'ya, İtalya'ya karşı o etkili atakları, harika kontraları veya hızlı oyunları yoktu neredeyse.

Dediğim gibi uyuttu bir maç. Belki öğlen, belki vuvuzelalar, belki Hollanda'nın rakibinin mıymıy futbolu, belki Hollanda'nın mıymıylığı. Diyeceksiniz turnuvanın "ilk maçı". Kardeşim 2.maç olsa, "gruptan çıkma garantisi" diyeceksiniz. 3.maç olsa "artık garantilemiş, zorlamadı", "son 16, ama şimdi çeyrek final, yarı final, final, buralarda kontrollü oynamak gerekir" diye diye kupa bitecek. Herhangi bir takım herhangi bir maçı bahane uydurmadan iyi oynayamaz mı yahu ?
Umudumuz Brezilya..!

0 yorum: