1 Haziran 2010 Salı

6+2+2 Saçmalığı Türk Futboluna Hayırlı Olsun





Zamanında 6+2'nin, hatta toptan yabancı kontenjanının kalkması gerektiğini düşündüğümü yazmıştım. (burada)

Bugün Federasyondaki abiler & amcalar karar almış. 6+2 yetmiyor, 6+2+2 yapalım demişler. Afedersiniz ama iyi halt etmişler. Nedir abi bunun mantığı? Avrupa'da mücadele edecek takımlar daha da yabancı yüklensin diye mi çıkmış? Ama o yabancıları alırken ilk 11 oyuncusu diye alamayacaksın, 4'ü ligde düzenli forma giyemeyecek; ama Avrupa'da onlarla başarı yakalayacaksın.

Kaldırın anasını satayım şu kontenjanı. Sercan Yıldırım'lar, Mehmet Topuz'lar ve benzerleri 30 Milyonluk adamlar olmasın. "Vasatın üstündeyim, nasıl olsa kontenjandan yer bulurum" diyemesin. Daha çok ara kazanacağım diye Türkiye'de kalmasınlar. Az cesur olun.

Heyhat!

3 yorum:

TA dedi ki...

iyide selçuk varken cristianı alan zihniyete destek değil mi bu? semih varken guizayı getiren zihniyet.türk oyuncuları bu zihniyete karşı korumak lazım.türk futbolcusu kalitesiz değil.gs 4 yabancı ile uefa kupasını aldı.türk futbolcusu kendi liginde yabancı muamelesi görüyor sen nerde yaşıyorsun arkadaş.

TA dedi ki...

cristian vasatın üstünde değil mi? ama yer buluyor.değişen ne olacak.vasat yabancıların sayısı artacak.

mehmet topuza 8 milyon avro verilmesi ile yabancı sınırlamasının alakası yok. yönetici işbilmezliğinden kaynaklanan bir durum.zorla 8 milyon avro ver demiyor kayseri.almazsın ve sonuçta vermemiş olursun.bulunmaz hint kumaşı değil sonuçta.

TA dedi ki...

vasatın altında olacak düzelteyim.