25 Mayıs 2010 Salı

Çağlar Birinci Takas Şenliği


Bülent Korkmaz'ı izliyordum Ümit Aktan'ın sunduğu bir programda. Kewell konusu açıldı. Ümit Aktan'da o Hamburg maçını hatırlattı yine Kewell'ın profesyonelliğinden dem vururken. Soru "neden hocam Kewell'ı oynattınız?"a kadar geldi. Bülent Korkmaz da şöyle anlatıyordu Kewell'ı stoper oynatma sebebini; "Ben, ilk gün defans oynayan futbolcularla yaptığım toplantıda şunları söyledim: 'Bireysel hataya hiç bir şey demem. Ben de yaptım. Herkes yaptı. Yapacaktır da. Bireysel hatadan gol yemeye kızmam. Ama pozisyon hatası yapanın ve hele o yüzden gol yememize sebep olanın gözünün yaşına bakmam. Bunu kabul edin.' dedim. Sonra Hamburg maçı geldi. Stoperimiz kalmadı. Semih'i orada denedik. 18 yaşında olmasına rağmen daha nerede duracağını bilmiyordu Semih. Pozisyon almakta sıkıntılar çekti. Antremanda üstüne gitsek bile en az 1-1.5 ay gerekiyordu. En az 3 hazırlık maçı almalıydım bunun için. Ama vakit yoktu. Neticesinde Kewell o bölgede Semih'ten daha iyiydi. Ben de bunun üzerine ertesi gün direkt yönetime bir rapor sundum. Galatasaray Takımı'nın altyapısının önümüzdeki sezondan itibaren değişmesi gerektiğinden bahsettim. Bunları ilettim"

Semih Kaya, Murat Akça, Erhan Şentürk, Serdar Eylik ve üzerine para ediyor Çağlar Birinci. Marsilya'dan Taiwo'yu alsak bence daha az maliyetle olayı kapatırdık. Hem de gözümüz bir sol bek görürdü. Neyse bu 4'lüden bonservisi ile verildiğinde kahrolacağım tek adam var. Serdar Eylik. Diğer 3'lü için de üzülürüm ama kalsalar ya da kiralık verilseler yine Galatasaray'a dönüp yazık olacak bir kariyerleri olacak.

Yukarıda Büyük Kaptan'ın anlattığı altyapı meselesinden 2 stoper gidiyor. Erhan zaten Galatasaray'dan kopmuş, gitmiş. O Erhan, 2 sene önce Diyarbakır'ı lige çıkartmıştı neredeyse tek başına. O'nun da geri gelmesi bir transfer olurdu. Ama Serdar öyle değildi işte. Daha bizim çocuğumuzdu. Daha bizdendi. Altyapıdan Emre Çolak alınmadığı zaman bile Serdar alındı takıma sene başında. Hem de tek başına. Aydın'ın yerine bu sene bir çok maçta da oynardı Serdar. Serdar Özkan alındı ya 2.Serdar sürgün yedi takımdan artık. Giden gençlere hayırlısı olsun.

7 yorum:

Burak Eren dedi ki...

Başlık güzel :)

Jesus dedi ki...

ağlancak halimize gülüyorum başlığın sayesinde..:)

TA dedi ki...

18 yaşına kadar nerede duracağını öğretmemişler mi yau. bana inandırıcı gelmedi.

felix mourinho dedi ki...

@TA

Türkiye'de bir çok süper lig hocasından rahatlıkla duyabileceğin bir laftır bu. Ulu orta söylemekten kaçınırlar ama damarlarına basınca kaçınmazlar. Çünkü bizde altyapı şöyle işler. İyi vuruyorsa hücumcu olur. Sonra kanata doğru kayar. savunmaya geçer. sonra başka bir yer. başka bir yer. öyle gider. temel bilgiler bu nedenle adam gibi öğretilmez.

resmini görünce bunu da açıklama gereği duydum birden. mesela evans. mesela gibson. bu sene man.utd.'de bir çok maça çıktı. neredeyse hiçbirinde de sırıtmadı. çünkü evans'ta gibson'da yıllar boyunca a takıma çıktığında oynayacağı yerde oynatıldılar. o bölgenin eğitimini aldılar. nitekim de o bölgede a takıma çıkınca sırıtmadılar. önce onlara pozisyon eğitimi yaptırılıyor. stoper sağdan gelen atakta nerede durur, soldan gelen de nerede. kademeye nasıl girer. nerede ne yapar eğitimlerini aldıktan sonra oynamaya başlıyorlar.

aradaki fark bu. biz de altyapı sistemi ile a takım sistemi farklı olduğundan a takıma çıkan adam da "bu genci havalandırmayalım, defansa geç sen" fikrine kurban olduğundan yer tutmasını, oynadığı yeri bilmiyor. ama man.utd.de bütün takımların sistemi sir alex'in sisteminin aynısıdır.

Metonet dedi ki...

altyapıda da rijkaardın sistemi oynatılıyor, uyum sağlayaman gidiyor desek,
ya rijkaard seneye giderse bu çocukları nasıl getiricez geri. tamam hiçbiri arda gibi fırlayamadı ama altyapımız bu kadar kötümüymüş herkesi gönderiyorlar.

pclion dedi ki...

Semih'e her şey denebilir ama pozisyon almayı bilmiyor denemez. Hatta oynadığı maçlarda esas pozisyon almayı bilmeyen Volkan Yaman'a nerede duracağını öğretiyordu. Semih'te problem dizinden çok sakatlık geçirmiş olması, onun dışında gönderilmesini gerektiren bir durum yok. 19 yaşındaki bir stoperi devre arasında Süper Lig'e kiralayıp banko oynayacağını zannetmek kadar saçma bir şey olamaz...

felix mourinho dedi ki...

@pclion

bu benim lafım değil neticesinde. tgrthaber televizyonunda bülent korkmaz'ın açıklamasıydı. o'nun gibi bir stoperin de bir stoper hakkındaki yorumları dikkate alınmalıdır heralde. hatta altyapı konusundaki açıklaması da birebir böyleydi.