29 Mayıs 2010 Cumartesi

Bedava Transfer İmkanları || #3 Serie A


Serinin 3.ligi. Şampiyonunun, Şampiyonlar Ligi Şampiyonu, 2.sinin, Uefa'da Panathiniakos'a elendiği, 3.sünün, Man.Utd'den 2 maçta 7 gol yediği lig. Basın ve ülke futbolu tarafından sevilmemesine rağmen yine kupayı kazanarak, ülkenin ŞL temsilci sayısının 3'e düşmesini Mou'nun engellediği lig. Serie A. Bu ligdeki ücretsiz isimlere bir bakalım.

1- Dida; 2000-2001 sezonunda yedek kaleciydi Milan forması altında. Bir gün as takım kalecisi olarak Sami Yen'e çıktı, Hagi efsanevi bir gol atarak selamladı O'nu da. Önünde Stam-Nesta-Cafu-Maldini 4'lüsünün olmasının hakkını verdi her zaman. Milan'ın oynadığı 3 ŞL finalinde kalede o vardı. Inter maçında kafasına meşale inene kadar kalede efsaneydi. Milan'da o yokken hep sıkıntı çıktı. Storari, Abbiati, Roma bile geçti kaleye. O'nun güvenini veremedi. 35'ine merdiven dayadı şimdilerde. Sözleşmesi bu yaz bitiyor. Milan formasını giymeye belki devam eder. 40'ına kadar oynayan Van der Sar'ı gördükçe hala oynar dedirtiyor Dida bana.

2- Fabio Simplicio; Her sene bir Türk takımı için "transfer gündemine girdi" haberi yazılmazsa futbol oynamayanlardan birisi Simplicio. Orta sahada hücum yönünde forma giyer. Buna rağmen fazla gol atan bir isim değildir. 8 maçta 1 gol gibi bir ortalaması vardır. Sözleşmesini yenilemeyeceğini hem kendisi hem Palermo açıkladı. 30'unda o da.

3- Rodrigo Taddei; Roma orta sahasının işçilerinden. Bilenler zaten bilir. Yıllardır orada oynar. Yeri gelir Aquilani'nin arkasında bekler. Yeri gelir forma giyer çalışır, çalışır. Sağdan gider. Yeri gelir girer ceza sahasına voleyi vurur. Yeri gelir, Ronaldinhovari hareketler yapar. Sözleşmesi bu senenin sonunda sona ermekte. Al, koy orta sahana çalışsın. Bir nevi Hamit işte.



4- Mark Bresciano; Bir Aussie. Kafadan +1 yani. Hücumun her alanında oynar. Kanattan bindirir, içeri girer asist yapar, ceza sahası dışından vurur, bir anda boş pozisyonu tamamlar, hücuma yardım eder. Golden sonra da herkes koştururken olduğu yerde durarak pozunu verir. O da Palermo'lu. Niye aldınız dedirtmeyecek bir isim.

5- Savunma Bakanı Fabio Cannavaro; İtalyan gazetelerinin 2006'da kendisine uygun gördüğü lakap buydu. İtalya'nın değişmez stoperiydi. Önce Juve düşürülünce, ardından Capello Madrid'e geçince Pavon'lu, Mejia'lı defans hattına O'nu getirdi. O ve Ramos'lu defans hattı o sene ve sonraki sene şampiyonluğu göğüsledi. Cannavaro için ne desek az. Havadan, yerden her türlü iyidir savunmada. Tek sıkıntısı 36'lık olması. Napoli'de bırakmak istiyordu. Napoli istemedi. Belki başka bir İtalyan takımı olur ama Cannavaro, Cannavaro'dur!

6- Hernan Crespo; Chelsea santraforuydu. Mou Chelsea'de futbolcularla ilk buluşması için takımca bir kahvaltı ayarlamıştı. Herkesi eksiksiz istiyordu. O toplantıya bir kişi katılmadı. O da saçları ile uğraştığı için geç gelen Crespo idi. Mou, hemen Crespo'yu kiraladı. "Saçına takımdan daha çok önem verenin takımda yeri yoktur" diyerek. O Crespo, Milan, Inter derken en sonunda Parma'da kaldı. Onun da sözleşmesi bitiyor bu sene. Büyük golcü.

7- Allah Allah Allah Stephen Appiah; Ne ara sözleşme yaptı, nerede oynadı, ne yaptı demeye kalmadık ki Appiah, Bologna'da ve sözleşmesi bitiyor. Buralara gelmez de yazalım yine.

0 yorum: