27 Mayıs 2010 Perşembe

Bedava Transfer İmkanları || #1 Bundesliga


Artık, bedava transfer yapmak, transfer yapmaktan daha çok maharet isteyen bir iş oldu kabul edeceğiniz üzere. Hatta Bosman kanunları izin verdiğince sözleşmesi sene sonunda bitse bile erkenden anlaşabiliyorsunuz. Bunu becerebilmek artık bir yetenek. Bu transferleri yapabileceğimiz futbolcuları ise biraz araştırayım istedim. Önce Almanya'dan başlıyoruz.

1- Hamit Altıntop; Artık malumunuz, Hamit'in durumu herkes tarafından biliniyor. 30.06 günü Hamit serbest. Franck Ribery'e Münih servet verince Hamit'in işi Münih ile bitti gibi. Hamit bu listenin ilk sırasında. Sağ kanata koy, gayet güzel oynasın. Bakın "bek"e değil. Açık oyuncusu. Hatta 4-3-1-2 için sağ iç bile gayet uygun ama sağ bek değil. 28 yaşında kendisi. Şampiyonlar Ligi finali görmüş ve ilk 11 oynamış olması da kendisi için büyük bir artı.

2- Halil Altıntop; Hamit'in ikizi ve santrafor olanı. Sözleşmeleri aynı gün bitmekte. Hücum için gayet iyi bir silah. Almanya'dan bir çok takımın kendisini istediğini söylemek gerek. Özellikle Skibbe'nin ısrarcı olabileceğini de belirtmeliyiz. Ama Gekas'tan sonra bilinmez tabii. Oynadığı her takımda da iyi performans verir.

3- Jaroslav Drobny; Hertha Berlin'in kalecisi. 30 yaşında. Ülkemizde pek kaleci sıkıntısı çekilmediğinden kendisinin işi Almanya'da devam eder gibi geliyor tabii ki... Hele hele takımı küme düşmüşken...

4- Timo Hildebrand; Arkadaş bir ara Koeman'lı Valencia'nın kalecisiydi. O Valencia küme düşüyordu bu arkadaş varken. Suç tabii ki Koeman'ın da neyse. Hoffenheim'da da kaleye geçti. Hoffenheim'den haber alamaz olduk. Armut gibi goller yemek gibi huyları vardır. Almanya'da iş bulur, aç kalmaz. Hele hele 884 dakika gol yememe rekoru kendisindeyken...

5- Pierre Wome; Kadronun sol bekine koy çalışsın Wome. Sözleşmesi onun da 30 Haziran'da bitiyor. Kamerun'lu. 30 yaşında. Werder Bremen'de de, Roma'da da hatta Inter'de de oynamışlığı vardır. Alper Tezcan'ın ayağının kırılması olayının da başrolündedir. Almanya, İtalya, İspanya ve İngiltere liginde top oynamış 6 oyuncudan birisidir. Bu 6'dan 2'si Galatasaray stoperi oldu. Birini de Galatasaray zamanında Avrupa Şampiyonası bitsin öyle alırız diyerek reddetmişti. İsimleri de vermiyorum.

6- Roberto Hilbert; Stuttgart'ın 25 yaşındaki oyuncusu Hilbert. Kendisini en iyi şöyle açıklayabiliriz. Bizim Hamit Altıntop'un saf Alman olanı. Zaten Beşiktaş ile de adı geçmişti kendisinin. Sağ kanatta oynar. Bekte değil. Ama bir Hamit midir, tabii ki değil. Alternatifi midir. Münih için değilse de diğer takımlar için olabilir.


Bundesliga'dan alınabilecek elle tutulur 5-6 isim bunlar. 2 kaleci var. Gekas'ı Frankfurt kapınca Halil'in orada işi zorlaştı. Gentner'i Stuttgart hemen kaptı. Hilbert'i boşa çıkarttı. Bunlar olan malzemeler işte...

2 yorum:

Borges dedi ki...

Sunu belirteyim: Drobny cok ama cok iyi bir kalecidir, umarim onu almayi bir klup akil eder. Stuttgart'a gidecegini düsünüyordum ben ama sanirim bosta..

Adsız dedi ki...

bayern ribery'ye guvenip hamitin gitmesine izin verecek kadar aptal bir klup olamaz bence, riberynin napacagi belli olmaz, guvenilir deil.