29 Nisan 2010 Perşembe

Bir Mourinho Efsanesi Daha Yaratabilirsiniz



"Anti-futbol, top bile oynamadılar yææ, futbol zevki" şeklinde 288 tane yazı yazabilirsiniz. Ama gerçek şu; "Bu adam Barcelona'yı eledi!" hem de bunu Chelsea'yi eledikten sonra yaptı.

Bunu kiminle yaptı bu adam? Diego Milito ile. Bayern'den gönderilen Lucio ile. 37'lik Zanetti ile. Real'den gönderilen Sneijder ile. Barça'dan üstüne para verilip yollanan Samuel Eto'o ile. Üstelik 10 kişi ile. Görenler için bir alan savunmasının, kademelerin, boş alan bırakmamanın inceliklerini Barça'ya karşı sundu. Messi - Alves kanadının savunulmasının , Maicon'un Pedro'yu ezmesini, Zlatan'ın Bojan ile değişilebilecek kadar hiç bir şey yapamamasının tek nedeni bu adamın savunmasıydı.



Maçtan önce de kendisine küfür eden taraftarlara Camp Nou'nun ortasında cevabını verdi. Onlara göre "çaycı, çevirmen" olan bu adam, bir kez daha eledi. Hem de 60 dakikasını 10 kişi oynatarak. Son 3 takımında 2 kez Şampiyonlar Ligi Finali bir de yarı final oynatmış olacak Jose.

İşin aslını şöyle kendimizce öğrenelim. Mourinho Barça'da olsa, Inter 10 kişi kalsa ve tur için 2-0 yetse bu maç 1-0 biter miydi?

5 yorum:

Great White dedi ki...

Mourinho Barca' nın başında olsa maç o-o biterdi..

Zaten öyle bir facia gerçekleşirse Barca' nın varolan sempatisi ve en iyi pas yapan takım olma özelliği tarihe karışır..

Tövbe ki ne tövbe..

felix mourinho dedi ki...

mourinho inter'in başında barça'ya 3 tane atıyorsa, barça'nın başında inter'e kaç tane atardı ki?

Great White dedi ki...

Mourinho Barca' nın başında olsaydı Barcelona deplasmanda Inter' den üç yiyecek kadar saldırmaz, kendi cezasahasının çevresinde pinekleyerek (defans sanatı sergileyerek) golsüz beraberliğe yatardı..

O açıdan haklısın!

Erdem Karakuş dedi ki...

Mourinho Inter'in başında Barcelona'ya 3 tane atabiliyor, çünkü Barcelona 10 tane adamını kale önüne dizmiyor.

Futbol Akademi dedi ki...

Ben son senelerde bu seviye takımlar arasında oynanan maçlarda karşı takımın kalecisinin maç boyunca kendi yarı sahasının ortasında durduğunu, belli zamanlarda ortasahaya(!)kadar çıkabildiğini hiç görmedim. Gerçek anlamıyl karşı tarafa geçememiş bir İnter izledik, mecazi değil bu dediğim. Şahsi kanaatim ibrahimoviç çıkarılmayıp Kırkiç ile desteklenmiş olsa idi Barcelona bu futbolcu duvarını aşardı. Ancak tabiki kazanan her zaman haklıdır...