15 Mart 2010 Pazartesi

Sayın Beşiktaş Başkanından Mikro Talepler





Taraftar her zaman bir şeyler ister. Bu istekleri makro ve mikro olarak ikiye ayırıp, önce mikro isteklere bakmak lazım.

Makro istekler doğal olarak Şampiyonluk, Büyük Transferler, Sportif başarı gibi daha çok emek, para, yetenek ve zaman gerektiren şeyler. Bunları yapmak nispeten daha zor doğal olarak. Ama mikro istekler var ve bunlar o kadar kolay ki, yap da bitsin diyor insan.

Mikro isteklere başlayalım. Aklıma gelenlere sıralayacağım.

1- Kulüp İnternet Sitesi

www.bjk.com.tr adresinden Beşiktaş JK resmi internet sitesine ulaşabiliyorsunuz. Ben internetle tanıştığım günden beri site herhalde aynı. Bir adım ilerleme yok. Devlet Kuruluşlarının internet sitelerinden bir fazlası yok. Ne kullanılabilirliği ne de içeriği tatmin edici değil. Hele son yıllarda Beşiktaşlılar kulüple ilgili hiçbir haberi bu siteden öğrenmedi. Beşiktaşlı haber siteleri bu siteden daha içerikli, daha güncel, daha güzel.

Anlaşırsın yeni bir şirketle, yaptırırsın yeni bir site. Biz blogu açtığımız günden beri her gün bir şeyler ekleyip güzelleştirmeye çalışıyoruz kendimizce. Beşiktaş yönetimi ise bu isteklere cevap vermekten bile aciz. Ne kadar zor olabilir?

2- Kartal Yuvaları

Bu alanda kişisel olarak en sevindiğim şey, mağazanın adının "BJK Store"dan "Kartal Yuvası"na çevirilmesi. Müzede bir TDK plaketi de bulunması güzel oldu.

Ticari olarak baktığımızda taraftarın şikayeteleri tasarım azlığı, tasarımların beğenilmemesi vs. Bir aralar forzabeşiktaş.com sitesinde bir konu açılmıştı ve taraftarlardan tasarım yapmaları istenmişti. Öyle şeyler çıktı ki inanamazsınız! Ancak Kartal Yuvası mağazalarındakiler bunların yanına dahi yaklaşamaz. Bir de internet sitesi var ki utanç verici. Hepsi Burada'nın kucağına bırakılmış öyle duruyor. Şu işi düzgün yapın yahu. Ne kadar zor olabilir?

3- A2 Maçları

Birçok Beşiktaşlı için A2 büyük önem taşıyor. Son yıllarda altyapıdan pek verim alınmasa da geçmişde Altyapının izi çok önemli Beşiktaş'ta.

Şu A2 maçları İnönü Stadyumunda yapılsa ne olur? Çocukları kapatmışlar Ümraniye Tesislerine, orada antreman gibi maç yapıyorlar. Sen ver A2 maçlarını İnönü'ye. Bir de reklamını yap, taraftarı davet et. O çocuklar da taraftar, atmosfer, destek, baskı gibi şeylere alışsın. Hem zaten A2 maçları gündüz oynanıyor Işık masrafı vb şeyler de yok. Hatta bir de bilet bas tanesi 5 TL olsun çocukların ödemelerine katkı olur. Yap bunu bakalım. Ne kadar zor olabilir?

Devam edecek...

1 yorum:

SirEvo dedi ki...

Şu yönetim anlayışıyla imkansız bu istekler. :)
Şampiyon olunmuş, 2 kupa alınmış bir sezondan sonra ancak bu kadar kötü yönetim sergilenip de bu kadar antipatik olunurdu. Daha ilerisi olamazdı herhalde. Pişmiş kelle gibi bir de ekranlara çıkıp kendini savundu.
Önce stad bizim seçim vaadimiz değil dedi, aradan 5 dakika bile geçmeden "seçim vaadleriniz ne başkan" diye sorulunca 1- stad diyebildi. Böyle bir başkan varken ..............