20 Mart 2010 Cumartesi

Münferit


Resimdeki fotoğraf 03.03.2009 tarihli Fenerbahçe - Sivasspor maçında çekilmiş bir fotoğraf. Kadir Taşan adlı şahsın elinde bıçak ile Fenerbahçe tribünlerinde bir kavgada ki fotoğrafı. Hani örnek olarak verildi ya Beşiktaş İnönü Stadyumu'nda bıçaklanan çocuk diye, Fenerbahçe tribünlerinde "2 kişiyi bıçaklayan" adamın hikayesi bu da. Ardından ne oldu peki? Bıçaklananlar ölmedi. Fenerbahçe yine resmi sitesinden açıklama yaparak bu kişinin adını, kombine numarasını verdi. "Bizim taraftar gruplarına karşı olan mesafemiz, güç odağı olmaya çalışan bu grupların bundan istifade etme çabası" denildi. Tüm Türkiye'nin izlediği bu görüntülerin ardından Fenerbahçe ceza almadı. Para cezası da almadı. Hatta o kararların altına da yine Av.Reşat Bostan imza attı.

Ardından 19.03.2010 tarihinde de başka bir açıklama geldi. Açıklama özetle şu; "PFDK'nın Turkcell Süper Ligin 25. Haftasında Galatarasay- Ankaragücü maçı sırasında tribünde yaşanan olaylara ilişkin olarak verdiği kararı anlamak -kesinlikle- mümkün değildir. Polis kamerası tarafından çekilen görüntülerde tüm kamuoyunun izlediği; Ali Sami Yen Stadyumu'nda bir taraftarın, herkesin gözü önünde önce dövülmesi sonra da tribünden aşağıya atılması olayının 'Adeta üzerini örtmeye yönelik' bu son karar, hangi TFF talimatına, yasalar tarafından belirlenmiş- sabitlenmiş hangi kurala yada emsal karara uygundur?... Alınan bu karar, tam anlamıyla bir 'Çifte standarttır'."

Galatasaray ise 100.000Tl ceza aldı. İmza yine Av. Reşat Bostan'ındı.

Ortada bir çifte standart var evet. Münferit bir olay olması sebebiyle hiç ceza almayan bir kulüp de var. Mesele kombine numarası vermek, görüntü dağıtmak, yetkilileri göreve çağırmaksa ve bundan dolayı ceza alınmıyorsa keşke bir açıklama yapılsaydı ki polis kamerasında arkadaşın o bölümde gezmesi, hoplaması-zıplaması, yatması, el-kol hareketi yapması, döven adamın düşmesin diye çekmesine rağmen, ucuna doğru kayması ve kendisini bırakması da var. Resmi sitesinde gündem yaratan bir açıklama yaparken daha Galatasaray yazamayan bir site de var. Galatarasay yazan bir kulüp.

ek: Bahsi geçen maç 28.02.2009 tarihli maç olup, Fenerbahçe'nin basın açıklaması ve PFDK kararları 03.03.2009 tarihindedir.

7 yorum:

Al lee dedi ki...

hocam, olayları eski defterleri karıştırmaya kadar getirmek istemedim ama öyle bir kampanya yürütülüyor ki birinin bunu yapması gerekti. ben senin linki hem kendi postumda yorum kısmında hem de bir blogda tartıştığım yazara refer ettim. ellerine sağlık

mirmak dedi ki...

referans olarak alıyorum ben de eline sağlık...

stalker dedi ki...

ölen olmadığı için örtbas edilen olaylardan biri. o dönemde fb tribünlerinde bu tip bıçaklı kavgalar olağandı ama dediğim gibi ölü çıkmadığı için ceza filan verilmedi.

Adsız dedi ki...

tamamen katılıyorum ama şurası olmamış: döven adamın düşmesin diye çekmesine rağmen, ucuna doğru kayması ve kendisini bırakması da var.
adam öyle bir can havliyle atlıyor ki bir an olsun duraksamıyor bile, atlarken aşağıya bile bakmıyor. boşluğa salıyor kendini. oysa nerden bilsin az önce ağzını burnunu kıran adam aşka gelmişti kardeş dur atlama diyordu tam

voodoo girl dedi ki...

hepsi tamam da "döven adamın düşmesin diye çekmesine rağmen" olmamış gerçekten, hepimiz o görüntüleri izlememiş olsak neyse de.

Bay Kerahet dedi ki...

"döven adamın düşmesin diye çekmesine rağmen, ucuna doğru kayması ve kendisini bırakması da var."

o kadar da yok be felix yapma. adam can havliyle kaçıyor sayılır be olm.

ayrıca daha geçen gün "ali sami yen kapanırsa yedek stadlar" diye yazı yazmıştın. bu saçma karara itiraf et ki sen bile şaşırdın. Hani para cezası da gelebilir diyordun ama stad kapama gelse hazırdınız.

He bu arada bence de stad kapanmasın. Fenerbahçe maçından sonra en az 2-3 maç alırsınız zaten. dünya derbimize bu yakışır :)

felix mourinho dedi ki...

can havli ile kaçan adamın 2 dakika önce orada eğlenmesine ben anlam veremiyorum. orada gezip, atlayıp, zıplıyorsan canını niye bu kadar önemseme gereği duyuyorsun 2 dakika sonra.

kapanmamasına ben de şaşırdım. zaten ceza gelecekse de seyircisiz değil, başka bir sahada geleceğini bekliyordum. ama fenerbahçe'nin resmi siteden 1 sene arayla böyle açıklama yapması kadar da şaşırmadım.