22 Mart 2010 Pazartesi

Bir Garip "Yerli Messi(?)" Serdar Özkan





Serdar 2002-2003 yılından beri Beşiktaş forması altında profesyonel futbolcu diyebiliriz. O sezon Beşiktaş forması altında paf liginde mücadele etti. O sezon ne kadar iyi bir performans gösterdi bilemeyiz ancak 2003-2004 sezonunda A takıma yükselmeyi başardı.

Ara ara A takım yedeklerinde yer buldu Serdar Özkan o zamanlar. 5-3'lük Rizespor galibiyetinde ilk defa A takımla birlikte sahaya çıktı. Ondan sonra bir kez daha A takımla kupa maçında sahaya çıktı. Ardından Paf Ligine geri döndü Serdar.

2004-2005 yılında Türkiye Kupasında Aliağa maçında ilk 11'de sahaya çıktı ve ilk yarın sonunda oyundan alındı. O sezon bir iki maç hariç kadroya alınmadı genç oyuncu.

2005-2006 yılında A. Sepatspor'a kiralık gönderildi. O sıralar 2. Ligde oynayan takımda düzenli olarak forma giydi. 4 tane de gol attı. Sonraki sezınu Samsunspor'da geçti.

2007-2008 sezonunda Ertuğrul Sağlam ile Serdar büyük çıkış yakaladı. Düzenli olarak forma giydi. O sıralar herkesin çok beğendiği, süratli ve tekniği yüksek bir genç oldu. Sadece fizik olarak kendisini güçlendirmesi beklendi. O günden beri bekleniyor işte güçlensin diye. Ertuğrul döneminin ardından Mustafa Denizli geldi ve Serdar bir var bir yok oldu.


Kendisini bir türlü geliştirememesi, son vuruşlardaki beceriksizliği onu yaktı diyebiliriz. Taraftarın da kredisi bitti bitiyor zaten. Hatta birçok kişi için bitti bile. Hele Galatasaray maçında kaçırdıkları ile tarih yazı diyebiliriz. Ne kadar güzel çalım atarsa atsın fiziğini geliştiremeyince iş görmez hale geldi. Son vuruşlardaki beceriksizliği de güçsüzlüğünden, savruk yapısından kaynaklanıyor gibi.

Serdar Özkan'ın sezon sonu sözleşmesi bitiyor. Görüşmeler var ancak yeni bir sözleşme imzalanmış değil. Menejeri birkaç Avrupa kulübünün Serdar'ı istediğini söylüyor. İsim vermiyor ancak özellikle Benfica'dan teklif geldiğini doğruluyor. Bir de Serdar'ın Galatasaray'la görüştüğü haberlerini yalanladı. Beşiktaşlıların bir kısmı ise Gökhan Zan olayından sonra ikinci bir kıyak bekliyor Haldun Baba'dan.

Altyapı hocası Ulvi Güveneroğlu ise Serdar'ın ya Beşiktaş'ta kalmasının, ya da Avrupa'ya gitmesi gerektiğini söylüyor. Haklı da; İbrahim Kaş gibi geri döner en kötü.

3 yorum:

Erdem Karakuş dedi ki...

Avrupada Türkiye kadar futbolcularını amatör insanlara emanet etmiş bir ülke yok.

Bu adamın tekniği var, oyunda devamlılığı da var. Eksiği gol vuruşları, bazen de son pasları. Bir oyuncuya şut çalıştırmak bu kadar zor mu yani? Çağırsınlar Metin Tekin'i, gelmeyecek mi yardım etmeye?

Avrupadan bir takım alırsa eksikliklerini gidermek için çalıştıracak Serdar'ı, olay bu yani.

felix mourinho dedi ki...

ben bu adamın arda'ya çalım atmasını öğretmesini bir türlü anlamlandıramıyorum...

Adsız dedi ki...

Kıyasladığın adamlara bak...