2 Aralık 2009 Çarşamba

Ben de Sizde Zekâ Ararım... En Azından Kırıntısını Ararım


Hürriyet'i yazmayalım, almayalım, okumayalım, kaale almayalım dedikçe abanıyorlar Galatasaray'a. IFFHS'in de içerisinde Galatasaray'lı varmış haberimiz yokmuş arkadaş. O yükseltiyormuş bizi yukarılara. Elin takımları da armut, yiyorlar bu listeyi. Neyse yazıyı yazıyorum, yazamayacaklarımı da ekrana karşı söylüyorum.

Önce haberin detaylarını anlatayım..


Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu isimli kurum, her ay düzenli (!) olarak dünyanın en iyi futbol takımlarını sıralıyor.


Ve Galatasaray nedense (!) her sıralamada çok iyi sıralarda yer alıyor.


Sarı-kırmızılı kulüp Eylül ayında 12., Ekim ayında 11. Kasım ayında da 10. sırada yer aldı.


Dikkat ettiyseniz Galatasaray her ay bir sıra daha yükseliyor.


Dünya sıralamasında yükseliyor yükselmesine de Süper Lig sıralamasında gerilemeye devam ediyor.


Kasım ayı sıralamasında Galatasaray 10. sırada ancak dünyanın en önemli liglerinden birisi olarak gösterilen İspanya La Liga'da 2. sırada olan ve kadrosunda dünyanın en pahalı oyuncularını bulunduran Real Madrid ilk 10'da yok. Barcelona'ya bile zorla yenilen ve İspanya'da şampiyonluğun en büyük adayı olan takımlardan biri nasıl oluyor da Kasım ayı sıralamasında 31. sırada oluyor.


Galatasaray, Süper Lig'de bu şekilde gerilerken neden dünya sıralamasında sürekli yükseliyor.


İşte cevabı...


IFFHS isimli federasyonun Türkiye temsilcisi olan Hüsnü Terek bir Galatasaray taraftarı, ayrıca Galatasaray Kulübü kongre üyesi.


"Ben bu işte bir kasıt ararım. Kasıt olmasa bile bir yanlışlık ararım. "


Bu federasyon zamanında Galatasaray'ı dünyanın en iyi takımı bile yapmıştı.


Sarı-kırmızılı taraftarlar hazır olun.. Galatasaray, Aralık ayı sıralamasında dünyanın en iyisi olacak.


ek; Galatasaray'ın 10.olduğu sıralama 1 Aralık 2008 - 30 Kasım 2009 tarihleri arasında oynadığı mücadeleler için geçerli bir sıralamadır. Ah Ercan üzülüyorum vallahi sana ve yalakalarına...


ek2; yazı Hürriyet'ten alınmış bir yazıdır. Benim yazım değil.

4 yorum:

SirEvo dedi ki...

Ben anlamadım şimdi.
Yani Real Madrid'in 30. olması doğru da GS'nin 10. sıralarda olduğunun eleştirilmesi mi yanlış?

Real Madrid La Liga'da 1.yken nasıl 30'larda dolaşır yahu? :)

njoylife dedi ki...

bence bu yazıyı yazmadan önce IFFHS hangi hususları dikkate alıp bu sıralamayı yapıyor onu araştırsaydın kendi sorunun da cevabını bulmuş olurdu ve bu gereksiz yazıya ihtiyaç duymazdın.

Unknown dedi ki...

@SirEvo

Her ay, son 1 yıl değerlendirmeye alınıyor. Konu o zaten. Şimdiki liderlikle bir alakası yok o yüzden.

felix mourinho dedi ki...

gereksiz olan yazı hürriyet'te. benim yazım değil bu.

bir daha söyleyeyim. IFFHS sıralamasında belirtilen tarihler içerisindeki avrupa, lig ve kabul edilen kupa maçlarında alınmış maçların sonuçları puanlarda etkilidir. galatasaray'ın son 1 senede aldığı her avrupa ligi galibiyeti için 12'şer puan aldığından hesaba başlayabilirsiniz. lig galibiyetlerinin ve kupa galibiyetlerinin veya beraberliklerinin de eklendiğini düşününce sıralama bu durumda oluyor. aynı real madrid aynı süreler içerisinde avrupa'da 3 veya 4 tane galibiyet alırken galatasaray'da bu rakam yaklaşık 10. beraberliklere de puan aldığını düşününce avrupa'da alınan puan farkı kaçınılmaz. bu puanlamada da ön eleme veya final maçının puan ayrımı yok. bu yüzden real neden yok gibi bir soruyu sormak komik. aynı mantıkla rubin kazan kategoriler üstü bir takım olmalı. ;)