3 Aralık 2009 Perşembe

Beşiktaş'ın Grubunda İhtimaller Denizi


Bir takımın gruptan çıkması için alacağı galibiyet tek başına yetersiz gelebilir. Normaldir. 2.sıradaki takım ile aynı puanı alıp 4.sırada kalmak daha acı olabilir. O pek normal değildir. Beşiktaş 3 sene içerisinde 2.seferdir böyle kritik bir virajda.

Puan durumu ise Manchester 10, Wolfsburg - Cska 7, Beşiktaş 4. Beşiktaş kazanırsa tek başına yetmeyebilir demiştik. Nedeni ise Manchester, Wolfsburg'u yenerse 3 takım 7 puana geliyor. Bu da 2'li değil de 3'lü averaja götürüyor. Bu da 3'lü averajda en kötü takım Beşiktaş olduğundan sonunculuk demek.

Wolfsburg - Manchester maçından Manchester'ın puan kaybı ile dönmesini bekleyecek Beşiktaş. Lakin, rakibinin bu maçtan Manchester'ın kazanmasını beklemesi sebebi ile alacağı puana göre gruptan çıkma ihtimali bile var. Wolfsburg kazanırsa, Cska da kazanırsa, 3 takım 10 puana ulaşacak, 3'lü averajdan Cska dışarıda kalacak.

Beşiktaş, kazanmalı. Diğer taraftan Wolfsburg puan almalı. Manchester 3 maçta üst üste kazanamamak gibi bir olaya imza atmalı. Elenene yazık olacak 3'lü averaja kalınırsa...

Zamanında Galatasaray bu duruma düşmüştü. Juventus - Rosenborg ve yanılmıyorsam Bilbao grubundan 3 takım 7 puan almış, olan Galatasaray'a olmuştu.

1 yorum:

SirEvo dedi ki...

4. torbadan Wolfsburg'u çekmekle ne kadar bahtsız olduğumuzu zaten göstermiştik bir kez daha! cümle aleme.
Şimdi biz yensek bile MAN UTD, "siz miydiniz ulen bizim 23 maçlık rekorumuzu bozanlar" diyip o maçı kazanır, biz de ağzımızı açar bakarız öyle. :D