23 Kasım 2009 Pazartesi

Yerli Hocalar vs Yabancı Hocalar #2





Böyle bir seriye başlamıştık ligin 4. haftası bittiğinde. Seri başlatıp yarım bırakma huyum olsa da buna devam edebilirim diye düşünüyorum. Bu kapışma hesabını şöyle yapmıştım:
5 yabancı, 12 yerli teknik adam var. Sayıda eşitlik olmadığı için "takım/hoca başına puan" hesaplayarak kapıştırıyoruz hocaları. Hoca değişikliklerinde eğer yerli gider yabancı gelir veya tam tersi olmaz ise değişiklik yapmıyoruz. Mesela Nurullah Sağlam gitti, Hakan Kutlu geldi Denizlispor'a. Puanlamada oynama yok. Onların adına.

Hugo Broos Trabzon'dan ayrılıyor ancak yine de puanları ona yazıyoruz. Henüz başka bir Hoca ile maça çıkmadı Karadeniz Takımı. Ayrıca Ankaraspor küme düştü, Jurgen Ruber ve Ankaraspor'un puanları da dahil değil artık buraya. Denizlispor'da Nurullah Sağlam dönemi bitti, Hakan Kutlu başladı. Onları da aynen devam. Tabii ilk puanlamayı 4. haftanın sonunda yapmıştık. Şimdiki değerlendirme 5. hafta ve sonrasını kapsıyor.

Hesabımıza göre:

Yabancıların puan ortalaması: 15
Yerlilerin puan ortalaması: 13


Yabancıları Frank & Christoph ikilisi uçuruyor tabii. Yerlilerin puanının yükseltmesinin ardında ise Mustafa Denizli, Tolunay Kafkas ve Ertuğrul Sağlam başrolde.

Hatta şunu belirtmek lazım ki 5-13 haftalar arasında en çok puan toplayan takım Beşiktaş(21), ardından Kayserispor(20) ve arkasında Bursaspor ve Fenerbahçe (19'ar). Galatasaray bu 8 haftalık periyotta 17 puan toplamış. Puan kayıpları devam ederse yerliler yabancı hocaları yakalayacak. Özellikle Bursaspor-Galatasaray, Fenerbahçe-Kasımpaşa maçları kritik önümüzdeki hafta. Biz de 17. Hafta sonunda değerlendirmeye devam edeceğiz.

1 yorum:

ahmetokur dedi ki...

Rijkaard 3lü orta saha çözümünü buldu. Ama maçta linderoth u alarak içine etti taktiğin. ve maçı 1-1 tamamladık.
Yeter Linderoth Yeter!