3 Kasım 2010 Çarşamba

Nostalji || #1 Frank Rijkaard


Yeni bir seri olabilir bu blog için. Milliyet Arşivi'nde gözümüze çarpan detayların daha detaylı araştırmalar ile daha kapsamlı resimler ile felan, ilginç bir seri olabilir. Rijkaard, Schuster, Löw, Hiddink derken böyle gideriz işte. İlk konuğumuz Frank Rijkaard.


Futbolculuk kariyeri felan değil. Kendisi hakkında çıkan ilginç haberlerden bahsedeceğim. Mesela Rijkaard'ın Gullit ile arasının açılmasına sebep olan bir Aşk-ı Memnu meselesi var. Kurban'ın Haberin Yok parçasında söylediği şekilde ifade etmek gerekirse; "kimin eli kimin cebinde, haberin yok". Gullit, eşini aldatıyor. Hem de Rijkaard'ın eşiyle... John Terry - Wayne Bridge meselesine benziyor yani. Tabii bunun üstüne ikisi de eşlerinden boşanıyorlar. İkisinin boşanmasından sonra Frank, Voetball Enternational'ın sekreteri (ifade aynen böyle) Monique ile evleniyor. Eşine nafaka veriyor. Kızını da kendi düğününde, eski eşi göndermediği için göremiyor.

Futbolcuların futbolu bıraktıktan sonra ticarete atılmaları normaldir. Futbolculukları sırasında da bunu yaparlar. Hakan Şükür, inşaat işindedir. Hakan Ünsal - Arif ve Okan ortak olarak hastane açmışlardır. Ümit Karan'ın koleji vardır vs. vs. Bizim Frank'in ise iç çamaşırı fabrikası vardı. Evet bildiğiniz iç çamaşırları üreten, yapan, satan. UnderJeans by Rijkaard adında bir marka ile bu işe atılıyor Frank. Sonrasında batıyor mu, kalıyor mu bilmiyorum ama bu kadar yoğun futbol hayatı içerisinde çoktan yok olup gitmiştir.


Son olarak da bir İslam Çupi yazısı, daha doğrusu O'nun Rijkaard'ın futbolu bırakması üzerine yazdığı yazıdan bir bölümü buraya ekleyip, bitireyim.

Serinin devamında, eşinin çıplak pozları üzerine Schuster'in, Barça'daki hocası Helenio Herrera ile özel hayat tartışması, Schuster'in tarikata katılması, Ege Denizi'nde yaptığı tatilde KafSinKaf'dan aldığı teklif olacak...

2 yorum:

TA dedi ki...

iyi oyuncuydu ama iyi teknik adam olamadı.birçok iyi oyuncunun başına gelen bir durum.normaldir.

hagi,rijkaard,schuster,aykutkocaman bunlar teknik adam falan değil.yada klas teknik adamlar değil diyelim.bunlar futbolculuğun kredisini yiyorlar.

teknik adamlık başka birşey.misal luce skibbe teknik adamdır.zaten geldiklerinde farkı hemen yaratıyorlar.

bu futbolcu-teknikadamlardan vazgeçmek lazım.
çok enterasan son yıllarda memlekete gerçek anlamda çok az teknik direktör geldi.

Ozan dedi ki...

@TA sen ne çok biliyorsun ya git teknik adam olsana senide görelim bu egoyla yeni mi mourinho olursun yada git fm'de avut kendini alex fergusonda bir senede yapmadı herşeyi hem alex fergusonu destekliyorsun hemde yabancılar şöyle yetersiz böyle yetersiz sen hangi otoritesin arkadaş rijkaard hoca değildir diyorsun