10 Şubat 2010 Çarşamba

Herkes Kendi Kapısının Önünü Temizlese





Şunu görüyorum ki saha içinde, tabir çok hoşuma gitmese de, "kasap" diye taraftar tarafından adlandırılan futbolcular çok vicdansızca yıldız futbolcuları tekmeleyerek durdurmaya çalışıyorlar.

Adnan Polat / 5.2.2010
Fakat acele işe belki şeytan değil ama hayatın kendi adaleti karıştı ve mesela Jo Alves sakatlığıyla, Galatasaray yönetiminin bilinmeyen denklemini, daha da bilinmeyen ve hesap edilemeyen noktalara savurdu. Bu ortamda da, Adnan ‘Ali’ Polat ‘Şen’, geçmişte de kimi örneklerini gösterdiği o şark kurnazlıklarından birine daha sığındı ve ‘Kasap futbolcular’ tartışmasıyla hem gündem saptırdı, hem de olası bir başarısızlık için şimdiden gerekçeler oluşturma yoluna gitti. Ve bu noktada da kurban olarak, takımın eski bir futbolcusu, Antalyasporlu Yalçın Ayhan seçildi. Buraya kadar hiç yeni bir şey yok; geçmişi Bizans’a dayanan bu topraklar, tarihi boyunca bu türden yalanlara çok tanıklık etti. Lakin işin kötü yanı, bu kez günaha Frank Rijkaard gibi bir Batılıyı ortak etmekti.
Uğur Vardan'ın yazısı bu üstteki. Güzel yazının tamamını okumak için tıklayınız.

Galatasaraylı taraftarlar mevcut durumdaki diğer başkanlara bakarak kendi yönetimlerine toz kondurmamak konusunda haklı olabilirler. Ancak bazı şeyleri görmek gerek.

Aziz Yıldırım da bu konuda eleştirmiş Galatasaray'ı. Ne gerek var yahu? Galatasaray da "Madem Kulüpler Birliği Başkanısın işimizi çöz" diyerek kapattı olayı. Aziz Yıldırım'ın da Kulüpler Birliği Başkanı olmaktan duyduğu sıkıntı buydu sanırsam. Bir istifa daha gelir mi? E hazır gündemi Galatasaray işgal etmişken patlat bir istifa daha Aziz Başkan!

Başlıkta dediğim gibi, "herkes kendi kapısının önünü temizlese"...

Kayseri Onursal Başkanına da bir şey demek gelmiyor içimden. Zamanında bunlar yoktu da zirvelere yaklaşınca bunlar oluyorsa camiada, Büyük Takım olmanın gerekliliği budur zannetmiş olabilir. Özhaseki'nin davranışları hiç de yabancı değil. Bizde herkes, her sene masaya yumruğunu vurur(!) Kayserili Özhaseki vurunca mı sorun oldu?

Kulüpler Birliği resmi jingle'ı da bu olsun: Masum değiliz, hiçbirimiz...

Sezen Aksu'dan gelsin;

0 yorum: