18 Kasım 2009 Çarşamba

Türk Basketbolu ve Federasyonu & Galatasaray


Bu tanıma giren basketbol, aslında İbrahim Kutluay'ın 38 sayı attığı İspanya maçından sonra bitmişti. Son can çekişmesini de "Pegasus Harun Erdenay"ın aynı şampiyonada Hırvatistan'a attığı, potanın her yerine çarpıp zorla giren 3'lük isabetle görmüştük. O basketbol, aslında bitti, öldü, 2010'da da tekrar ruhunu çağıracağız. Neyse bu kısımlardan, bu federasyonun muhteşem kararlarına dönelim.

Cemal Nalga'nın bir hazırlık maçında attığı yumruk sebebiyle aldığı 5 maç ceza. Peşinden oynadığı 5 hazırlık maçı. Daha doğrusu kağıt üzerinde oynadığı görülen... Federasyonun 1 hafta önce Oyak Renault'un itirazına verdiği bir cevap var bu olay ile ilgili... "Cemal Nalga'nın, hazırlık maçındaki fiili nedeniyle aldığı 5 maçlık cezanın, yine takımının 5 hazırlık maçında yer almamak suretiyle infaz edilmiş sayıldığı..." Yani, 5 maçlık ceza, hazırlık maçında olması sebebiyle sayılabiliyor. Böyle bir karar alınmış yani. Sabahtan akşama kadar 5 tane maç yapsa bir takım, cezayı 1 günde kaldırabilecek.

Vehamet daha da artıyor aslında. Galatasaray, kağıtları felan yolluyor. Olay haftalar sonrasında anlaşılıyor. Olayın anlaşılmasını sağlayan da, federasyon, kulüpler felan değil. Yani, ne bir gözlemci var, ne bir izleyen federasyon adına. Gidip, "maç yaptık müdür işte kağıtları" felan deseler, sorulmayacak yani. Aslında, itirazlara kadar kimse bilmiyordu olayı görülenlere göre. Daha korkuncu, Cemal Nalga ile Tufan Ersöz'ü birbirinden ayıramıyorlar izleyenler veya takip edenler. 2 ay sonra aa Tufan forması giymiş Cemal bu diyorlar. Hem de en üst düzey ligin, büyük 5 takımından birisinin oyuncuları bu Cemal ve Tufan. Kalıpları, oyun yerleri özellikleri felan da farklı.

Peki Galatasaray camiasında bu işin sorumluları. 2 çözüm var. 1.si bu işin içerisinde parmağını dahi oynatanların ilişiklerinin kesilmesi. 2.si Adnan Polat'ın komple bu şubeyi kapatması. Bana sorarsanız, 2'si de farketmez.

Ya Federasyon. 2010'da Dünya'yı ağırlayacak olan Federasyon bu Federasyon. Bu süper kararların federasyonu. Galatasaray kadar sorumlu federasyon.

0 yorum: