23 Kasım 2009 Pazartesi

Kazım'ın Kültürel Donanımı & Bizimkiler




Cumartesi günkü derbide bildiğiniz gibi Kazım hakeme "Fuck you, fuck off" tarzı bir şey dedi ve kartı gördü. Maçı izlerken "yahu buna kimse bir şey demez herhalde" diye düşündüm açıkcası. Ancak konu öyle bir yere geldi ki pek değerli yorumcularımız komiklikte tarih yazdılar.

Neymiş efendim, Kazım'ın yetiştiği kültürde o gayet normal bi' küfürmüş, hatta basit bir argoymuş. Herkes herkese dermiş bunu falan. Madem her futbolcuyu kendi değerleriyle yargılayacağız; Pascal'ın tombalasını unutmamak lazım. Avrupa-Amerika insanları bu hareketi kaldırabiliyordu belki?

O dönem insanlar çıkıp "çocuklarımız bile maçı izliyordu, onlara nasıl açıklayacağız bilemedik" diyorlardı. Aynı insanlar Emre'nin Cangele'ye yaptığı "boğaz kesme" hareketini nasıl açıkladı? Ya da Millî forma ile yaptığı "kolum girsin" hareketini?

Pascal'ın yaptığı hareketi savunacak değilim ancak olaylara aynı şekilde yaklaşılmasını istiyorum sadece bu. Kazım'ın tribünlere dönüp cinsel organını tutması kaç kere gündeme geldi, ama hiç üstüne düşülmedi; Kazım da kaçak dövüştü zaten.

Öyle 8JK yazıp boş atmakla olmuyor bu işler.

Bu ve benzeri futbolcuların kendi takımlarında bile yeri yok.

10 yorum:

ahmetokur dedi ki...

Türkiye'den defol C.K.Richards.

bonaventure dedi ki...

dünyanın her yerinde dışarıdan gelen adam geldiği yerlerin şartlarına alışmaya çalışır. bizim ezikler yüzünden biz kazıma alışacaz. cümleten bütün millet kulağında kulaklık ağzında sakız dolansa bunlar çok mutlu olacak herhalde. döne döne fuck off deriz o zaman.

Onur dedi ki...

elano ayhana aynı kelimeyi derken ayıp olmuyo kazım derken oluyo ama ne hikmetse üstüne konuşuluyo.

muhder dedi ki...

dün gs-manisa maçınca manisanın kanadalısının fuck off dediğini bir tek ben mi yakaladım? gerçekten merak ettiğimden soruyorum , ağzından sanırım 2 defa fuck off çıktı o arkadaşın da.

Adsız dedi ki...

Murat yeter kirlettiğin internet alemini. Gerçekten her şeyin bir sınırı vardır ve sen bu sınırı aştın artık. Nerede oturduğunu, abinin ve kardeşlerinin nerede okuduğunu, ailenin iş adreslerini ve okulunu biliyorum. Devam ettiğin halde böyle saçma yazılara gereğini yapacağım.

Griffith dedi ki...

Hakeme Fuck off çekmek direk kırmızı olsa premier ligde sahada oyuncu kalmaz.Colin küfür etti etmesine.Bunun savunulacak bir tarafı zaten yok. Fakat direk kırmızı çok ağır bir karardı.En fazla sarı kart verilebilirdi o hareketine.Ne yaptı ki bu adam? Taban mı girdi Tello'ya? Yumruk mu attı Bobo'ya? Suratına mı tükürdü hakemin? Hayır.Ama adı çıkmış 9'a,inmez 8'e.Nasıl olsa fazla seveni yok.Küfrü eden Kazım'sa sarı kart, kırmızı da olur turuncu da.Hele Lugano'ysa hepten ayvayı yedi.Açın bakın Baros her maçta kaç kere Fuck off çekmiş hakeme.Sarıyı,kırmızıyı geçtim, uyarı alıyor mu uyarı? Elin Ayhan'ı,Arda'sı,İbrahim Üzülmez'i hakemin anasına bacısına alenen söverken hakemler de dahil pek kimse dudak okumuyor.Ama Kazım'ın tipine,tavrına milletçe bir kere gıcık kapmışız ya,ağzını açacak olsa pür dikkat kesiliyoruz.Önceki maçta pipisini ellemesi cezasız kaldı diye bu maçta sarılık pozisyonda kırmızı görmesini bekleyebiliyoruz filan...

Örneğini verdiğiniz Nouma da çok çekti bu önyargılardan.Kazım da çekiyor.Yani Ortada öyle "Nouma yapınca kaka,Kazım yapınca aferin" gibi bir hadise yok.Bjk'li iseniz, bu durumu en iyi sizin anlamanız gerekirdi.

Direk kırmızı çıkmaz o pozisyonda. Çıkamaz.Kazım da olsa çıkamaz,Nouma da olsa çıkamaz.Bunu siz de bal gibi biliyorsunuz aslında.Ama bugün işinize böylesi geliyor,böyle konuşuyorsunuz.

Bay Kerahet dedi ki...

@ griffith, onur, muhder, bonaventure

Hareketi tartışmıyorum farkındaysınız. Konu yazar ve yorumcularımızın Cazım'ı koruma biçimi.

Yoksa bizim türkler'den hakeme nasıl sayıyorlar ve kameralara yakalanıyorlar.

Önceki olayları emsal gösterirsek sarı bile alması gerekmeyebilir Kazım'ın sonuçta. Kim neler demiyor?...

Dediğim gibi konu Cazım'ın küfür etmesi, hakemin kart vermesinden çok; Kazım'ın neden böyle absurd bi biçimde korunduğu.

@ Adsız

Elinden geleni ardında koyma. Ama önce bi ismini ver istersen. Böyle çapsız çapsız adamlarla işim yok.

Griffith dedi ki...

@Keharet

Fuck Off'u kültürle mültürle izah etmeye çabalamak komikliktir.Bu yazıyı yazma sebebin "gerçekten" Kazım'ın ettiği küfrün savunulma biçimiyse hemfikiriz. Fakat "Nouma konuşuldu,Kazım konuşulmuyor" tezine kesinlikle katılmıyorum.Aksine, basının ve hakemlerin en çok üstüne oynadığı futbolculardan biridir Kazım.

Bay Kerahet dedi ki...

@ Griffith

Yazıyı yazma sebebim gerçekten de bu "kültür" muhabbeti.

Geri kalanlar senin görüşlerin tabii. Belki insanın kendi takımının oyuncusuna yapılanlar daha çok gözüne batıyordur belki de. O yüzden ben Nouma derim, sen Kazım dersin üstüne gidiliyor diye.

Teşekkürler yorumların için.

Esperante dedi ki...

Onur dedi ki...

elano ayhana aynı kelimeyi derken ayıp olmuyo kazım derken oluyo ama ne hikmetse üstüne konuşuluyo.

Arkadaşım, elano'nun ayhan'a söylediği şey, "Back off'tur" Meali de bizim dilimizde "Çekil ben atıcam" demektir. İngilizce bilmiyorsun görüyoruz ama lütfen gaza gelerek yorum yapmayalım. Biraz aklı selim davranalım.