19 Kasım 2009 Perşembe

Fenerbahçe İnönü'ye Nasıl Gelecek?





Beşiktaş taraftarlarını Kadıköy'e toplu halde gelmeyi yasaklarlar genellikle. Şimdi aynı yaptırım Fenerbahçeliler'e yapılması lazım; Fenerbahçeliler için de iyi olan bu olur.

Maça birkaç saat kala Beşiktaş'tan stada geçmek isteyen Fenerbahçe taraftarlarına gerçekten yazık olur. Beşiktaş taraftarları zaten gergin, "Çarşı"nın orada takılan coşkulu Beşiktaş taraftarlarıyla Fenerbahçelilerin karşılaşmasını kimse görmek istemez bence.

Kabataş'ın oradan gelicek olurlarsa da bu sefer aynı sahneler yaşanır. Polis kordonu altında sağa sola küfürler/marşlar söyleyen Fenerbahçeliler. Bu sahneden hiz hazzetmeyen ve semtinde bu sesin çıkmasına izin vermemek için elinden geleni yapmak istemeyecek Beşiktaşlılar. Nereden bakarsanız bakın meydan kavgası.

Beşiktaş taraftarıları sahilden çevriliyordu bir ara. Hatırlıyorum "Toplu gidiş yok, taksilerle gidin" muhabbeti yapıyordu polisler. Hatta bir tanesi "4 kişi, 1'er lira verseniz taksiyle giderseniz" diyip işin muhasebesini yapmıştı bile. Bakalım Cumartesi günü Fenerbahçelilere neler yapılacak.

Ayrıca Beşiktaş taraftarı kimlik kontrolünden geçecek o gün. Hani hırsız, katil falan araya karışmasın diye yapılan rutin kontroller!

Fenerbahçe taraftarına yapılacak mı bilmiyorum ama Galatasaray'la oynanan Basketbol derbisindeki "sarışın esrarengiz abla" bilet kuyruğundaydı bugün. Mesela o alınacak mı stada? Ya da diğerleri... Alen'lerin, Ayhan'ların giremediği stadda bu isimler yer alacak mı merak konusu...

2 yorum:

besiktAsiruh dedi ki...

kabataş'tan geliceklermişşşş. büyük ihtimallede iki taraf birbirine giricek, polis coplar, biber gazı falan hikayeleri kuvvetle muhtemel..

Arkhe dedi ki...

Geçtiğimiz sene de Kabataş'a yanaşan motorla gelindi, benim gibi Avrupa yakasından gelenler de gruba orada katıldı. En fazla o gün olanlar olur, Fenerbahçeliler polis olduğu için etrafa küfür eder, Beşiktaşlılar da uzaktan bir şeyler atar o kadar.