24 Eylül 2009 Perşembe

Ankaraspor'un Düşürülmesi


Türkiye'de bir federasyonun yaptığı, aldığı en doğru karardı bu bakarsak. Ama o kadar yanlışlar doğurdu ki, inanılmaz. Madde madde yanlışları ve onların doğurduğu sonuçları yazayım istedim.

1- Maç Yapmayanlar: 4 maç yaptı Ankaraspor. 1 galibiyet - 2 beraberlik - 1 mağlubiyet. Bu maçta yaptıkları bütün etkiler, rakiplerine zarar oldu. Puan aldıkları tüm rakipler dışında kalanlar, 6 puanı cebine koydu. Galatasaray ise oynayıp 3 puan almasına rağmen, rakiplerine oynamadan 3 puan yazılacak olması yüzünden haksız durumunda kalıyor. Diğerleri ise puan kaybettiği için daha fecii durumdalar. Bu maçlarda rakiplerin gördüğü kartlar da cabası.

2-Fikstür: Mesela Beşiktaş'ın belki de sezonunun kurtulma anı oldu Ankaraspor. 10 gün imkan sağladı. Avrupa maçı olmasa 14 gün. 2 kupalı takımın ligden kopmasını engelliyor. Sakatlıkların iyileşmesi, dinlenme, yeni bir kamp bakımından bile muhteşem. Takım toparlanabilir yani 14 günde. Rakibine bir dezavantajı var kısacası. Sezon başındaki Ankaraspor'la deplasmanda oynasa şu karışık haliyle zorlanırdı Beşiktaş bu hafta.

3-Beşiktaş: Beşiktaş'ın avantajından daha fazla da dezavantajı var. Beşiktaş'ın fikstürde kimi takip ettiğini biliyor muydunuz? Ankaraspor. Düşünün bir takım 14 gün boyunca Beşiktaş maçına kadar maç yapmıyor. Diri ötesi diri. Kayserispor gibi. Olan Beşiktaş'a olacak. Her maçta 90 dakika iyi tempo yapan bir rakibe karşı oynayacak Beşiktaş. Derbileri ise siz düşünün. Hele içerdeyse Beşiktaş ile maçı deplasmana bile gitmiyor 3 hafta.

4-Ceza: Bir adam 22.hafta ceza alıp, 24.hafta cezasını çeker mi? Olacak bu. Bay geçilen hafta yüzünden cezası ertelenecek. Rakibi ise 23.haftada gördüğü kartın cezasını 24'te çekecek.

5-Futbolcular: Ankaraspor'lu futbolcuların 15 hafta maç performansı görmeden çalışması, transfer olamaması, çalışmıyor olması bile muhtemel. Maç başı para alanlar ise ayrı hikaye.

Peki ceza ne olabilir şu saatten sonra derseniz, madem küme düşüreceksiniz, bunu istediğiniz ölçütünde dile getirin. -30 veya -20 puan gibi cezalarla, puan silme ile lige tekrar döndürün. Maçlarını da özel incelemeler ile izleyin, hatta yayıncı kuruluşa yayınlattırın. Lig devam ediyor ama bir yerde patlayacak bu teker. Gürültü bastırılmaz derecede çoğalacak. Olan lige olacak.

1 yorum:

B U Z G İ B İ G O L dedi ki...

tespitler süper, teşekkürler